Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna svårt skadad – flera personer stod och filmade

Kvinnan skadades mycket svårt när hon blev påkörd av en lastmaskin. Efter olyckan valde många personer på platsen att filma händelserna i stället för att hjälpa, säger polisen.Foto: Anders Magnusson

En kvinna har blivit påkörd av en lastmaskin och har förts till sjukhus med allvarliga skador.

I stället för att hjälpa till stod flera personer och filmade händelseförloppet med sina mobiltelefoner.

– Det är ett oroväckande beteende som vi ser, säger Kim Hild, vid polisens ledningscentral Syd.

Larmet om påkörningsolyckan kom till polisen klockan 07.45. En person hade då blivit påkörd av en lastmaskin i korsningen Amiralsgatan/Västra Kattarpsvägen i Malmö.

Polis, ambulans och räddningstjänst skickades till platsen. Vederbörande fördes till sjukhus med ambulans och olyckan är att benämnas som allvarlig, skriver polisen på sin hemsida.

Trafiken stängs av under arbetets gång. Klockan 08.53 hävde polisen sina avspärrningar.

– Bärgarna är inte färdiga på platsen, och det är ganska rörigt med folk som är chockade på platsen. Det är en allvarlig olycka som inträffat, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Fredrik Bratt kan i skrivande stund inte bekräfta om kvinnan rört sig till fots eller med cykel.

– Hon har förts till sjukhus.

"Otroligt respektlöst beteende"

Efter att olyckan inträffade försökte föraren av fordonet som körde på kvinnan hjälpa henne medan hon låg svårt skadad på marken. Samtidigt stod enligt polisens uppgifter flera personer väldigt nära för att filma händelseförloppet med sina mobilkameror. 

Inga av de personerna hjälpte inledningsvis den skadade kvinnan, uppger polisen. Därefter hjälpte några enstaka till medan en stor grupp stod kvar och filmade med mobilerna. Ett beteende som polisen anser vara väldigt olämpligt och respektlöst.

– Det är ett oroväckande beteende som vi ser. Även om de nödvändigtvis inte är i vägen för räddningsarbetet på platsen, så är det ett otroligt respektlös beteende. Vi har personer som är väldigt svårt skadade, som skulle kunna vara avlidna eller i chock, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisens ledningscentral Syd.

Kim Hild, presstalesperson vid polisen i region Syd.Foto: ANNA HERMANSSON / POLISEN

Om personerna håller sig på avstånd är det inte så att beteendet bryter mot lagen, men polisen vill ändå betona att man uppfattar det som respektlöst – och att det blir allt vanligare.

– Det är ett beteende som vi inte kan acceptera, säger Kim Hild.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!