Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Perrelli om lyxvillan: "Ett underbart hus"

Charlotte Perrelli köpte tillsammans med sin man Anders Jensen för några år sedan den här stora villan i Djursholm utanför Stockholm. Sedan dess har den genomgått stora förändringar både inomhus och utomhus.
Foto: / PRIVAT CHARLOTTE PERRELLI
Charlotte Perrelli köpte tillsammans med sin man Anders Jensen för några år sedan den här stora villan i Djursholm utanför Stockholm. Sedan dess har den genomgått stora förändringar både inomhus och utomhus.
Foto: CHARLOTTE PERRELLI/PRIVAT
Charlotte Perrelli och Anders Jensen firar om ett par veckor sin ettåriga bröllopsdag.
Foto: Expressen
Paret har en gemensam son och säger att de är ganska nöjda med det. Men det hade ju så klart varit kul med ett syskon till treårige Adrian, säger Charlotte.
Foto: / IBL

Charlotte Perrelli, 41, längtar efter semester med barnen och maken Anders Jensen, 39, efter en supersommar i de svenska folkparkerna.

I två veckor ska familjen nu umgås, först på Cypern och sedan i Venedig.

Men det exklusiva hemmet i Djursholm är också en plats för vila och rekreation.

– Vi är glada att vi har det. Det är ett underbart hus där vi kombinerat allt det gamla med nya material, berättar Charlotte exklusivt för Kvällsposten.

I sommar har vi inte sett Charlotte Perrelli stå på den populära Diggiloo-scenen.

Hon har i stället valt att åka landet runt med artisten Brolle Wallmark, 34, i folkparkerna. När Kvällsposten når Charlotte sitter hon och familjen i sin nio meter långa husbil på väg till Fågelfors i Småland för ännu en spelning.

– Det är ett medvetet val, jag har gjort fyra år med Diggiloo och vill inte fastna i ett fack. Publiken ska aldrig få tycka att man tillhör inventarierna.

Hur det blir nästa år är en öppen fråga.

– Inget är bestämt, men vi håller kontakten, säger Charlotte.

Allt ska dock tryckas in i den populära artistens schema. I höst går Charlotte in i studion för att arbeta med nya spår till ett nytt album. I december väntar julshow i Malmö och till våren siktar den småländska artisten på en avskalad konserthusturné med mycket nytt material.

Härliga vibbar efter Evita

När det gäller Malmö har Charlotte skaffat sig en alldeles speciell relation till både staden och teatern. Vid ett hastigt besök häromdagen kände hon att de härliga vibbarna från perioden som Evita på Malmöoperan fortfarande sitter i.

– Jag är så sugen på att göra en ny stor produktion och har faktiskt inlett diskussioner med både regissören Ronny Danielsson och teaterns ledning i Malmö om ett nytt samarbete, avslöjar Charlotte.

Hon säger att flera drömmusikaler står på önskelistan.

Men just nu är alltså Charlotte upptagen med att slutföra den aktuella folkparksturnén tillsammans med artistkollegan Brolle.

Att återvända till folkparkerna är som ljuv musik för Charlotte.

– Det väcker så goda minnen till liv. Där finns så många eldsjälar som engagerar sig så enormt. Och så träffar jag fansen på nära håll, det är många som följer med runt på de olika spelplatserna.


Charlotte Perelli.
Foto: Jari Kantola / STELLA PICTURES

Tar ett par veckors semester

Privat tänker nu Charlotte kosta på sig ett par veckors semester med familjen. Det bär av till först Cypern och sedan Venedig. Under resan firar Charlotte och maken Anders Jensen sin ettåriga bröllopsdag.

Planer på fler barn?

– Vi är ganska nöjda med som det är och jag får ju ta hänsyn till min ålder också. Samtidigt hade det varit kul med ett syskon i mer nära ålder till Adrian. Vi har bestämt att ta det som det kommer.

I 2,5 år har nu familjen bott i sitt nya hus i Djursholm utanför Stockholm. Huset är på hela 800 kvadratmeter och både räcker till och blir över.

– Anders skojar ibland om att det tar honom en kvart att gå från köket och tv-rummet och tillbaka. Han brukar också säga att han vill flytta in på hotell de dagar jag inte är hemma eftersom allt känns så stort, skrattar Charlotte.

Man förstår dock att familjen stortrivs i sitt nya hem. Ytorna och rymden är så generösa det bara går. Enbart köket har en bostadsyta på närmare hundra kvadratmeter, enligt tillgängliga uppgifter.

Kostade 20 miljoner

Fastigheten köptes av förvaltningsbolaget Sigrum där Charlotte är vd. Priset var 20 miljoner kronor, men familjen har under tiden den bott där investerat stort både inomhus och i utemiljön.

– Allt är i princip omgjort. Huset var i ganska nedgånget skick när det köptes, säger Charlotte.

Det enda familjen låtit behålla är ett stort biljardbord på husets översta våning. Bordet ingick i köpet och är så stort att husets tak en gång fick lyftas av när det flyttades in i huset.

Den storslagna villan har nu fått nytt kök, nya badrum och nya toaletter i modern stil. Allt matchas ihop med de gamla tjocka väggarna, spegeldörrarna, målningarna och den imponerande takhöjden.

– Jag älskar att ha det så här. Den här typen av kombinationer går aldrig att få i ett nytt hus, säger Charlotte.

Utvändigt upptar en stor del av den närmare fyratusen kvadratmeter stora tomten ett modernt poolområde där familjen kan umgås i enskildhet. Den tidigare ganska vildvuxna tomten har nu fått en mer stram och modern prägel med stenläggning och buskar.

– Både jag och Anders har stort intresse av inredning och har delat på arbetet med omgörningen, säger Charlotte.

Ny vinkällare

Det senaste som färdigställts är en tvättstuga och Anders vinkällare i källarvåningen.

Framöver väntar ännu ett stort projekt. Familjen väntar tillökning i form av ett nytt fjällhus i Åre.

– Planeringen är i full gång. Mycket energi hamnar där för tillfället, säger Charlotte.


Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

FAKTA

✓ Charlotte Perrelli, 41, gifte sig 2015 med Anders Jensen, 39, vd för Ryds Bilglas AB

✓ Paret har tillsammans treårige sonen Adrian.

✓ Från det tidigare äktenskapet med Nicola Perrelli har Charlotte även sönerna Alessio, 10, och Angelo, 12.

✓ Anders har tidigare varit gift med Suzanne Sjögren på TV4-sporten och tillsammans har de dottern Izabella.

✓ Charlotte Perrelii är född i småländska Hovmantorp.

✓ Perrelli har spelat in åtta album och varit med i flera turnéer, TV-program och konserter.

✓ Två gånger, 1999 och 2008, har hon vunnit Melodifestivalen. 1999 vann låten "Take me to Your Heaven" Eurovision Song Contest.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!