Konsten har alltid funnits där för Halmstadbon Pernilla Månsson. Snart har hon vernissage på en nattklubb. Foto: PrivatKonsten har alltid funnits där för Halmstadbon Pernilla Månsson. Snart har hon vernissage på en nattklubb. Foto: Privat
Konsten har alltid funnits där för Halmstadbon Pernilla Månsson. Snart har hon vernissage på en nattklubb.  Foto: Privat
Pernilla Månsson jobbar gärna med färg och form - och det syns på hennes tavlor. Foto: PrivatPernilla Månsson jobbar gärna med färg och form - och det syns på hennes tavlor. Foto: Privat
Pernilla Månsson jobbar gärna med färg och form - och det syns på hennes tavlor.  Foto: Privat
"Det är pampigt med kurviga kvinnokroppar", säger konstnären Pernilla Månsson. Foto: Privat"Det är pampigt med kurviga kvinnokroppar", säger konstnären Pernilla Månsson. Foto: Privat
"Det är pampigt med kurviga kvinnokroppar", säger konstnären Pernilla Månsson. Foto: Privat
25-åriga Pernilla Månsson målar nakna kvinnokroppar och provocerar många. Foto: Privat25-åriga Pernilla Månsson målar nakna kvinnokroppar och provocerar många. Foto: Privat
25-åriga Pernilla Månsson målar nakna kvinnokroppar och provocerar många.  Foto: Privat
Som yngre vågade Pernilla inte ta ut svängarna i att måla nakna människor för att det kändes tabu. Men i dag har hon insett att hon målar det hon vill. Foto: PrivatSom yngre vågade Pernilla inte ta ut svängarna i att måla nakna människor för att det kändes tabu. Men i dag har hon insett att hon målar det hon vill. Foto: Privat
Som yngre vågade Pernilla inte ta ut svängarna i att måla nakna människor för att det kändes tabu. Men i dag har hon insett att hon målar det hon vill. Foto: Privat

Pernilla provocerar med sin nakenkonst

Publicerad

25-åringen målar nakna kvinnokroppar och provocerar många. Hon har haft med sig konsten under alla år, men först nu väljer hon att låta människor köpa konstverken.

– Det är pampigt med kurviga kvinnokroppar, säger konstnären Pernilla Månsson.

Konsten har alltid funnits där för Halmstadbon Pernilla Månsson som målar nakna kvinnokroppar. Intresset för just tavelkonst dök upp i slutet av gymnasiet där hon studerade textil och designinriktning. Varför hon väljer att måla just den nakna kvinnokroppen är för Pernilla roligt för att man kan relatera till sig själv.

– Det är lite egokonst kan man säga. Med power över kvinnorna, säger hon.

Kändes tabu

Hon berättar att hon som mindre inte vågade ta ut svängarna i att måla nakna människor för att det kändes tabu. Men i dag har hon insett att hon målar det hon vill.

– Jag är fascinerad av nakna människor överlag. Det är pampigt med kurviga kvinnokroppar. Vi kvinnor har en rätt speciell roll för vi går i genom så jäkla mycket. Sen gillar jag när det händer lite, och jobbar gärna med färg och form.

Dock är det många som delat med sig av att de blir provocerade av konsten, något som hon själv bara tycker är roligt då det finns en vilja att skapa debatt. Sedan drygt ett år tillbaka insåg hon att hon vill tjäna pengar på sin konst. Nu väntar vernissage.

Vernissage på nattklubb

Hennes mål är att kunna leva på konsten i framtiden. Planen är att inom två år kommer att kunna leva på konsten, men Pernilla tillägger att hon också vill göra något vid sidan av tavelmåleriet.

– Jag är en person som gillar att ha många bollar i luften samtidigt, säger hon.

Den 20:e februari håller hon vernissage på en nattklubb i Halmstad.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​

Josefine Olausson
Josefine Olausson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag