Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Percy Nilssons nya försvar: ”Jag får sms från Zlatan”

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Percy Nilsson har åtalats för grovt insiderbrott.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

De sydsvenska näringslivsprofilerna Percy Nilsson och Dan Olofsson misstänks för insiderbrott och rättegången pågår för fullt i Stockholm.

Enligt misstankarna fick Percy Nilsson ett sms om ett kommande bud på fastighetsbolaget Victoria Park, vilket han hävdar att han inte minns. 

– Jag får sms från Zlatan ibland, jag får så många sms, säger han i rätten, skriver SVT Skåne

Percy Nilsson och Dan Olofsson, båda välkända sydsvenska näringslivsprofiler, har sedan tidigare åtalats – tillsammans med ytterligare tolv personer – misstänkta för bland annat insiderbrott. 

Percy Nilsson och Dan Olofsson misstänks för grovt insiderbrott.

Dan Olofsson ska enligt åtalet ”obehörigen röjt och förmedlat” information till Percy Nilsson i ett sms kring ett kommande bud på fastighetsbolaget Victoria Park, ett bolag de båda hade stora intressen i.

”Klä av mig mina kläder”

I rätten berättar Percy Nilsson nu om känslorna kring anklagelserna, bland annat dagen polisen gjorde en husrannsakan hemma hos honom.

– Stunden jag klev in på polisstationen behandlades jag som fullständigt kriminell, fick klä av mig mina kläder och hänvisades till en cell, berättar Percy Nilsson i rättegången, skriver SVT Skåne.

Percy Nilsson, Dan Olofsson tillsammans med försvarsadvokaten Lars Kruse.
Foto: JESSICA GOW / TT NYHETSBYRÅN
Zlatan Ibrahimovic och Percy Nilsson på Fotbollsgalan 2010.
Foto: FOTBOLLSGALAN FOTO:ULF RYD/KVP

”Jag får sms från Zlatan”

Enligt misstankarna om insiderbrott ska Dan Olofsson skickat ett sms till vännen Percy Nilsson – och tipsat om det kommande budet på Victoria Park. I sms:et stod det:

Hej Percy. Kommer ett bud på Victoria Park på 38 kr. Insiderinformation således som får hanteras varsamt. Jag har accepterat detta bud men inte det tidigare från Starwood.”

Svaret från Percy Nilsson var ett sms med tummen upp. 

Detta förklarar Percy Nilsson närmare i rätten. 

– Jag får sms från Zlatan ibland också och då skickar jag en tumme tillbaka. Jag har inget minne att jag har fått något sms. Jag får så många sms, säger han, enligt SVT Skåne.

SE FLER NYHETER: Här stiger röken från bilarna efter kraschen i Markaryd

Lars Vilks och två poliser omkom under söndagen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!