Percy Nilsson är förbannad på den negativa bilden av Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCEPercy Nilsson är förbannad på den negativa bilden av Malmö. Foto: TOMAS LEPRINCE
Percy Nilsson är förbannad på den negativa bilden av Malmö.  Foto: TOMAS LEPRINCE
"Malmö har en fantastisk framtid framför sig", slår Percy Nilsson fast. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN"Malmö har en fantastisk framtid framför sig", slår Percy Nilsson fast. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN
"Malmö har en fantastisk framtid framför sig", slår Percy Nilsson fast.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Percy Nilssons ilska mot stockholmare: "Förbannad"

Publicerad

Percy Nilsson är förbannad på den negativa bilden av Malmö. 

Byggherren dundrar nu ut att stockholmarna är rädda för att Malmö ska utvecklas för bra och att företagen ska lägga huvudkontoren i södra Sverige. 

– Så fort det händer något i Malmö och man tittar på tv så är det - i dag i Malmö, i Malmö och så i Malmö, säger Percy Nilsson, som tvärtom tror att staden har en väldigt ljus framtid.  

36 skjutningar i Malmö bara i år. Senast i helgen då butiksägaren Ali sköts i samband med ett rån.

Byggherren och Malmöprofilen Percy Nilsson vill dock tona ned den mörka bilden av Sveriges tredje största stad. 

– Malmö har en fantastisk framtid framför sig, slår han fast. 

– Vi har alla förutsättningar, det gäller bara att få bort de här 100 eller 150 gangstrarna som finns i stan. De skjuter på varandra, de går ju inte runt och pangar bara. De har till och med skyddsvästar så att de inte ska bli skjutna. Det är narkotika och skit bakom. 

Percy Nilsson: "Stockholmarna är rädda"

De upprepade skjutningarna har fått stor uppmärksamhet i medier och den negativa bilden av staden har fått fäste både nationellt och internationellt. 

– Så fort det händer något i Malmö och man tittar på tv så är det - Idag i Malmö, i Malmö och så Malmö. Jag blir så förbannad. De lyfter tyvärr fram den negativa bilden, säger Percy Nilsson och fortsätter med en känga till huvudstaden.   

– Stockholmarna är rädda för att Malmö ska utvecklas för bra och att företagen ska lägga huvudkontoren här. Företag har redan börjat göra det. Vad ska de uppe i Stockholm att göra? Vi har Europa här. 

Kan Malmö gå förbi Stockholm med tiden menar du? 

– Nej, då får vi flytta hit kungen. 

– Men vi kan konkurrera med Stockholm och Göteborg också. Det är ännu konstigare att man lägger något där när man kan lägga det här. 

Europas bästa infrastruktur 

Percy Nilsson, som till stor del står bakom Malmöstadsdelen Hyllies utveckling, lyfter framför allt fram infrastrukturen i Malmö som han menar är en av de bästa i Europa. 

– Om det inte är den bästa i Europa. Vi kan ta oss runt med ringvägarna och har inte trycket i stan. 

– Sedan flygplatsen och kontinenten, den där rörligheten. Om man vill uppleva storstaden tar man tåget till Köpenhamn, det är fantastiskt. Vi har skogar och man kan se långt, vi behöver inte en massa berg. 

Kan du inte känna någon oro för Malmös framtid? 

– Absolut inte. Tvärtom. Det är väldigt positivt. Sedan ställer det förstås krav på politiker och de som ska ordna staden. Jag tycker Malmö har en väldigt stor framtid. Jag tror att Malmö kommer accelerera. 

Relaterade ämnen
Elisabeth Lindbäck
Elisabeth Lindbäck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag