Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Percy Nilsson om livet med kärleken Lotta

Lotta och Percy i sambnad med arenans tioårsjubileum.
Foto: JENS CHRISTIAN
Percy Nilsson är i dag hedersordförande i Malmö Redhawks.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Percy Nilsson träffade kärleken i baren på Stadt – och fick ett drömbröllop i Malmö arena för knappt tio år sedan. 

Nu berättar hustrun Lotta om vardagen hemma i Höllviken. 

– Man får alltid vara beredd på att ändra en plan som redan är satt men det är otroligt roligt och spännande, säger hon i programmet Wikegård vs Percy Nilsson. 

Det är i senaste avsnittet av Niklas Wikegårds intervjuserie på C More där han träffar stjärnor och makthavare i hockey-Sverige som Percy Nilsson öppnar upp dörrarna till sitt hem i Höllviken. Här bor byggherren med hustrun Lotta och parets två hundar. Väggarna pryds av stora jakttroféer. 

Lotta och Percy Nilsson har varit ett par i snart 23 år. De gifte sig på det magiska klockslaget 12.12 den 12.12.12 i Malmö arena efter att Percy Nilsson gått ner på knä knappt ett år tidigare. Ett drömbröllop där Zlatans sambo Helena Seger var en av de omkring 200 inbjudna gästerna. Percy brukar säga att han det är han som ordnat ”fjälla” åt Zlatan eftersom han värvade Helena Segers före detta pojkvän Johan Sälle till Malmö från Örebro på sent 80-tal. 

Helena Seger dansar med Lotta på bröllopet 2012.
Foto: TOMAS LEPRINCE
Zlatan Ibrahimovic och Percy Nilsson på fotbollsgalan 2010.
Foto: FOTBOLLSGALAN FOTO:ULF RYD/KVP

Men första gången han mötte Lotta var i baren på Stadt. 

– Jag spanade på en annan kvinna men då dök Lotta upp och sa ”låt mig bjuda på en gin och tonic i stället”. Och det fick hon. Just där och då mötte jag min bästa kompis. Vi har samma intressen och ett fantastiskt liv, har Percy Nilsson tidigare berättat. 

Nu berättar Lotta om offentligheten som kom med den nya kärleken. 

– Det är inga större problem men jag har aldrig stuckit ut hakan eller jo mot dig, säger hon i programmet med en passning till Percy. 

 – Det är inte så att jag springer och gömmer mig. Det är en del av vårt liv. 

Blev ovän med Zlatan

Percy Nilsson har å andra sidan aldrig dragit sig för att sticka ut hakan. 2014 dömdes han för skadegörelse och fick betala 100 000 i dagsböter efter att ha borrat hål i ett däck på en glassbil från Hemglass. Bakgrunden bestod i att han under lång tid tröttnat på melodislingan och menade att den störde lugnet i villakvarteret i Höllviken.

När Percy Nilsson arrangerade stor fest med nära tusen personer i samband med arenans tioårsjubileum 2018 berättade han för Kvällsposten att hans tidigare jaktpolare Zlatan Ibrahimovic inte var inbjuden. 

– Nej, jag blev faktiskt förbannad på honom. När han höll på med sin padelhall i Stockholm så ringde han till mig. ”Hej, det är Zlatan. Jag är kung och du är kung i Malmö, kan du hjälpa mig att fixa en tomt?”

Percy Nilsson fixade en tomt men hörde sedan inte av Zlatan. 

– Han kunde väl ringt och sagt tack så mycket, jag är inte intresserad eller vi fortsätter. 

Varken Percy Nilsson eller Zlatan Ibrahimovic har efter detta talat mer om kontroversen. 

”Den ena dagen är inte den andra lik” 

Mest känd är Percy Nilsson för sitt livsverk i Hyllie – en stadsdel som han till stor del kan sägas ligga bakom. 

I programmet Wikegård vs Percy Nilsson beskriver Lotta också vardagen med den skånska byggherren. 

– Den är flexibel. Föränderlig. Jättekul. 

– Man får alltid vara beredd på att ändra en plan som redan är satt men det är otroligt roligt och spännande. Den ena dagen är inte den andra lik och råkar den vara det så är vi rätt nöjda faktiskt. Då känns det stabilt och bra och bekvämt.