Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Percy Nilsson: ”Nina är min kronprinsessa”

Percy och Nina i bygghissen på väg upp till 16:e våningen. Foto: Tomas Leprince
UTSIKT.
”Vi kommer att erbjuda paket med konferens, konserter eller mässor.”
Foto: Tomas Leprince
Hotellet i Hyllie brinner både Percy och dottern Nina för. Ett lågprishotell med 295 rum på bästa läge i direkt anknytning till Malmö arena, Malmömässan och tågstationen – 795 kronor för ett dubbelrum, inklusive frukost. Foto: Tomas Leprince
Invigningen blir den 12 mars, och bokningar trillar redan in. Foto: Tomas Leprince
RUMMEN. Byggmästaren Percy Nilsson har haft sin dotter Nina Nilsson Ulvinen vid sin sida under hotellprojektet. Foto: Tomas Leprince

Malmö. Malmös egen byggkung Percy Nilsson, 71, är snart klar med sitt senaste projekt.

Malmö Arena hotell.

Men den här gången är han inte ensam entreprenör.

Vid hans sida finns dottern Nina Nilsson Ulvinen, 45.

- Jag ser Nina som min kronprinsessa, säger Percy.

Percy Nilsson

Ålder: 71.

Yrke: byggherre, entreprenör och ägare av Malmö Arena.

Familj: hustrun Lotta, 57 och två hundar. Barnen Nina och Fredrik med exhustrun, barnbarnen Edward, 8, och Wera, 5, Dennis 20, Jenny, 16. Bonusbarnen Kristoffer, Robin och Andreas som är Lottas söner från tidigare relation.

Bor: Höllviken.

Aktuell: Hotellbygget Malmö Arena hotell i Hyllie.

Nina Ulvinen Nilsson

Ålder: 45.

Yrke: Vd för Hotell Mäster Johan och Malmö Arena Hotell smt styrelseledamot i bland annat Malmö Arenas bolag.

Familj: Maken Olle, 49, barnen Dennis, 20, Jenny, 16. Hunden Vincent.

Bor: Hyllie by

Aktuell: Hotellbygget Malmö Arena hotell i Hyllie.

Malmö Arena Hotell

16 våningar.

295 rum fördelat på sex rumskategorier.

Rumsstorlek 12-40 kvadratmeter.

Alla rum är rökfria och utrustade med safe box, hårfön och fritt WiFi.

Restaurang & Sportsbar i entré- och entresolplan

Skybar på 15:e våningen

Sex lokaler för möten och konferens

Gym och bastu inne

1 000 kvadratmeter innergård med bar, scen, utegym och pool.

Prisklass: 795 kronor per dubbelrum, en svit kostar 1395 kronor, inklusive frukost.

I mars blir det invigning av Malmö Arena hotell: ett projekt som Percy haft med i sina planer ända sedan han för 17-18 år sedan drog i gång mastodontprojektet - att göra Hyllie till Malmös nya centrum.

- När Percy började prata om sitt Hyllieprojekt och arenan, så trodde jag inte att det skulle gå i lås, erkänner Nina. Jag var ju inte så gammal då och själv ville jag ju bo i stan. Men tänk vad han åstadkommit. Titta på Hyllie i dag! Här är en fantastisk tillväxt och allt känns så rätt, säger hon entusiastiskt.

Erfarenhet i branschen

Numera är Percy och Nina alltså inte bara far och dotter - de är också affärskollegor.

Bolagen bakom Arenan och hotellet sköter de gemensamt.

Nina har gedigen erfarenhet från hotellbranschen, Percy kan byggandet.

- Vi har inte haft någon härdsmälta än, vi är ganska lika varandra på många sätt. Percy säger själv att han är byggare, inte förvaltare, och jag är lite både och, så vi kompletterar varandra, säger Nina.

Stolt pappa

Det märks att Percy är stolt över Nina. Och det märks att de gillar att jobba tillsammans.

Percy är van att stå i centrum, Nina är lite mer tillbakadragen.

Men pappa Percy stjäl definitivt inte strålkastarljuset från Nina, utan vill gärna att det är hon som pratar och berättar om deras gemensamma projekt, medan Nina är noggrann med att poängtera detta är deras grej, tillsammans.

Sitter med i styrelsen

Nina sitter numera i styrelsen för Parkfast Aktiebolag och Parkfast arena AB, hon är vd för nya Malmö Arena hotell och styrelsemedlem, samt vd för sitt hotell Mäster Johan, där pappa Percy dock sitter med i styrelsen.

Ninas bror Fredrik finns också med i styrelserna, men driver egna bolag och har annat fokus.

- Jag ser Nina som min kronprinsessa, jag hoppas att hon blir det. Men sånt kan ju inte jag bestämma. Vi jobbar bra ihop tycker jag, säger en stolt Percy och ler mot sin dotter.

- Någon måste ju en dag kliva in och ta över och där ser jag Nina, säger Percy.

Hotell i bästa läge

Hotellet i Hyllie brinner de för båda två. Ett lågprishotell med 295 rum på bästa läge i direkt anknytning till Malmö arena, Malmömässan och tågstationen - 795 kronor för ett dubbelrum, inklusive frukost.

- Jag har varit på Mäster Johan i 20 år. Men det är en helt annan typ av hotell, med bara 69 rum och en högre prisbild. Ett ganska klassiskt hotell med diskret profil och bra renommé, med en trogen kundkrets, säger Nina.

- Malmö arena hotell är framtidens hotell, fortsätter hon. Man ska kunna bo billigt, men upplevelsen ska inte vara "billig". Vi har satsat mycket på design och komfort, snygga loungemiljöer och barer där man ska kunna sitta och jobba eller bara mysa, säger Nina.

Hur kan ni hålla så låga priser?

- Liksom när vi byggde arenan har vi planerat väldigt väl och kunna hålla byggkostnaderna nere. Det gör att man kan sova gott om natten och inte behöver oroa sig för ekonomin, skrockar Percy.

Logistik

Det handlar också om logistik och att bygga i moduler, att effektivisera.

- Alla badrum har till exempel byggts i hela moduler i Finland, sedan har de skeppats hit och lyfts in på plats på respektive våningsplan. Där kopplas sedan vatten, el och avlopp snabbt och lätt på, fortsätter han

- Vi kommer att driva hotellet på samma sätt, vara effektiva. Vi hittar synergier med Malmö arena, med personal som jobbar både på Arenan och hotellet. Får vi stora konferenser har vi lokaler i Arenan. Konsertgäster, hockeylag som spelar i Arenan kan bo på hotellet, fyller Nina i.

Hur har då projektet varit att jobba med?

- Jag går på magkänsla och hoppas att det blir bra. Men det har varit otroligt roligt och lärorikt att vara med hela vägen. Mycket har ändrats under vägen, vi upptäckte till exempel att vi hade en outnyttjad yta på cirka 1000 kvadratmeter mellan arenan och hotellet - det har vi utvecklat till en terrass-trädgård, med pool, bar, utegym med mera. Vi kommer också att ha en scen för att kunna köra lite småkonserter och spelningar sommartid där, berättar Nina.

- Vi har slagits för lite olika saker och det är nog bra. Jag vill ha rejäla och bra städförråd, till expempel. Jag vet vad som behövs på ett hotell.

Varför byggdes inte hotellet samtidigt som Arenan?

- Att mässan placerades här i Hyllie blev en accelerator för oss. Malmö arena, Malmö- mässan och Malmö arena hotell behöver varandra. Vi har planer på att bygga en bro mellan mässan och hotellet så att man alltid ska kunna gå torrskodd där- emellan. Ärendet ligger hos stadsarkitekten, berättar Percy.

Rum i olika färgskalor

Alla hotellrummen går i olika färgskalor - guld, silver, koppar och lila. Väggarna pryds av bilder från olika artistuppträdanden på Malmö arena.

- Det har varit viktigt för oss att hotellet har hög komfort och klass, trots att vi håller låga priser. Rummen är väldigt välisolerade, ska kunna bli beckmörka även dagtid och ha bra värme och svalka säger Percy.

- Vi kommer att köra med automatcheck-in. När gästen anländer har rummet 17 grader, när de väl kommit upp på rummet har temperaturen höjts till 20. Sedan sänks den igen när de lämnar, på så sätt sparar vi energi, fortsätter han.

Fler hotell på gång

Hela bygget är miljövänligt, liksom val av möbler.

Det byggs många nya hotell i Malmö, Clarion Hotel Malmö Live vid nya konserthuset inne i stan, Choice i Hyllie och Ikea har planer på hotell i Hyllie.

Behöver Malmö fler hotell?

- Ja, det tycker jag eftersom det inte finns något hotell som detta. Lågt pris, hög klass! svarar Nina.

På 15:e våningen blir det skybar med en fantastisk utsikt.

- Man ser ända till Köpenhamn, Landskrona och Ven en klar dag. Vyn över Malmö är makalös, min favoritplats kommer nog att bli skybaren, säger Percy. Att sitta här uppe och njuta av utsikten och en räkmacka är inte fel.

Bott länge i Hyllie

Nina blickar ut mot Hyllie by och pekar ut sitt eget hus.

- När pappa för många år sedan sa att det var i Hyllie man skulle bo, så tänkte jag hmm. Men vi byggde hus nära Hyllieskolan och har bott där i många år nu. Och han fick rätt - det här är en fantastisk stadsdel. Här finns allt, samtidigt har man lätt att ta sig in i till centrum, över till Köpenhamn och ut i världen, fortsätter Nina. Ändå är det lite som på landet.

Är du nöjd nu när hotellbygget nästan är i hamn Percy, tänker du pensionera dig?

- Nej! Jag tänker absolut fortsätta jobba så länge som möjligt. Även om jag dragit ner en del, men att sitta och rulla tummarna är inget för mig, säger han.

- Vi har redan lite nya planer på eventuella kontorslokaler bredvid hotellet, eller så kanske vi bygger ut hotellet om det går bra. Idéer har vi gott om! fortsätter han.

För numera är det inte "jag" när Percy pratar idéer. Det är "vi" - far och dotter.

Två affärskollegor och jämlikar.

Det är kung Percy och hans kron- prinsessa Nina.

Vi ser fram emot vad de ska hitta på härnäst.

på väg upp. Percy och Nina i bygghissen på väg upp till 16:e våningen.

hotelldrottning. Nina blickar ut över 1 000 kvadratmeter trädgårdsaltan med scen, pool, utegym och uteservering mellan hotellet och arenan.

Hotellet byggs i moduler.

Rummen är inredda i olika färgnyanser.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!