ANMÄLD. Percy Nilsson har polisanmälts. Foto: Tomas LePrince, Ronny Johannesson
ANMÄLD. Percy Nilsson har polisanmälts. Foto: Tomas LePrince, Ronny Johannesson

Percy Nilsson gick till attack mot glassbil

Publicerad

HÖLLVIKEN. Byggherren Percy Nilsson polisanmäldes i går för skadegörelse mot en glassbil.

Enligt anmälan borrade han sönder vänster framdäck, samtidigt som han ropade "Jag har ju sagt till er flera gånger!"

Inne i förarhytten satt den skräckslagna Alizia Holm, 19.

- Jag var livrädd, säger hon.

Alizia uppger att den kände byggherren och idrottsprofilens attackerade hennes glassbil vid 19.30-tiden i går kväll utanför Percy Nilssons bostad i Höllviken.

Enligt uppgifter till Kvällsposten har Percy Nilsson länge retat sig på glassbilens volymstarka melodi.

Slog på signalen

Kvällsposten träffar Alizia drygt två timmar efter händelsen. Hon står kvar vid bilen, som fått ett nytt däck och flyttats en bit från brottsplatsen, och väntar på polisen.

- Jag har kört den här rundan åtskilliga gånger i sommar. Vi har våra stopp och när jag svängde in här så satte jag i gång tutan för att de boende skulle veta att jag snart skulle stanna.

- Då kom det ut en lite äldre man från en av villorna. Jag trodde han ville köpa glass, så jag stannade till lite före mitt vanliga stopp.

Däcket sjönk ihop

Hon kände till en början inte igen mannen och först när han kom fram till bilen såg hon att han hade en borrmaskin i handen.

- Sedan böjde han sig ner mot det vänstra hjulet och så hörde jag hur borrmaskinen går i gång, berättar Alizia.

När hon tittade ut genom rutan såg hon hur mannen borrade hål i däcket som snabbt sjönk ihop.

- Jag blev skiträdd och frågade honom vad han höll på med och då ropade han argt "Jag har sagt till er flera gånger att det måste bli ett slut på plinget".

- Innan han gick tillbaka in i huset så sa han "Varsågod och ring polisen nu". Han hotade inte mig personligen, men det var fruktansvärt obehagligt. Jag visste ju inte vad han var ute efter.

Blev skärrad

Gråtande stapplade Alizia ut ur bilen och ringde först sin bror, som också jobbar på Hemglass.

- Han uppmanade mig att ringa polisen och anmäla, vilket jag också gjorde, berättar hon.

Under tiden kom en förbipasserande och tog hand om den förtvivlade Alizia.

- När personen undrade om jag inte kände igen Percy Nilsson så föll plötsligt bitarna på plats.

- Jag är stor hockeyälskare och sitter i styrelsen för Malmö Redhawks supporterklubb, så det är klart jag vet vem Percy är. Som jag har beundrat den mannen! Så just nu känns det inte så bra. Man får bara inte uppträda som han gjorde i kväll.

Alizia är medveten om att hon borde ha varit tyst i närheten av Percy Nilsson bostad.

- Tyvärr hade jag förväxlat min färdplan i kväll och missade det. Men sådant här ska ändå inte behöva hända.

Har inte kommenterat

Kvällsposten sökte i går kväll Percy Nilsson vid ett flertal tillfällen för en kommentar - dock utan resultat. Vi har talat med hans hustru som valde att inte kommentera händelsen.

Polisen bekräftar för Kvällsposten att man fick larm om händelsen från Nilssons adress klockan 20.22.

- Anmälaren är en kvinna. Hon körde hemglassbilen och någon har varit framme och punkterat hennes däck. Hon har iakttagit en person och polisen kan veta vem som gjort detta. Vi rubricerar ärendet som skadegörelse, säger Erik Lövgren, inre befäl vid polisen i Ystad, och fortsätter:

- Det är någon som inte uppskattar den ljuva musiken från Hemglass utanför sin bostad. Det finns en namngiven person som ska ha gjort detta, men jag säger inget om det. Det har upprättats en anmälan.

En polispatrull kom till den saboterade glassbilen sent på måndagskvällen.

Polisen ska fortsätta att jobba med ärendet under tisdagen.

Anders Bengtsson
Anders Bengtsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag