Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Percy: I efterhand
var det jävligt taskigt

Talar ut. I en öppenhjärtig intervju i Dagens Nyheter berättar Percy Nilsson bland annat om striden med Hemglass, att växa upp med dyslexi och sin karriär som gjorde honom till miljonär. "Det var ett jätteproblem. Samtidigt blev det en motor i mig, att göra saker när jag inte behövde det", säger han om sin svåra skoltid. Foto: Christer Wahlgren

Percy Nilsson har på senare tid blivit känd som mannen som satte en skruvdragare i däcket på Hemglassbilen och fick böta 100 000 kronor.

I en intervju med Dagens Nyheter berättar Percy Nilsson om sin dyslexi, om att han hellre anställer kvinnor och att striden mot Hemglass inte är över.

FAKTA

Född: 22 maj 1943 i Malmö

Bor: I Höllviken

Familj: Dottern Nina, 44, Fredrik, 40, med sin ex-hustru. Barnbarnen Edward, 8, och Wera, 5. Hustrun Lotta Nilsson, 55. Bonusbarnen Kristoffer, Robin och Andreas.

Aktuell: Byggfirman Parkfast, Malmö arena, Malmö arena hotell, hedersordförande i Red Hawks och i kampen mot Hemglass och deras signal.

Även känd för: Percy Nilsson var i samma jaktlag som fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic. Percy hävdar "Jag jagade inte med Zlatan, Zlatan jagade med mig."

I slutet av januari fällde Malmö tingsrätt byggherren Percy Nilsson för skadegörelse och dömde honom till 100 dagsböter á 1 000 kronor, totalt 100 000 kronor.

Han hade fått nog av Hemglassbilens ljudslinga och tog sin skruvdragare och satte den i däcket på Hemglassbilen.

Han menar att han flippade.

- Ja, det blev liksom droppen. Nu får det fan ta mig vara nog. I efterhand var det ju jävligt taskigt mot den här tjejen, men jag sa aldrig något ofördelaktigt, säger Percy Nilsson till Dagens Nyheter.

Trots domen svär Percy Nilsson att kampen inte är över och har överklagat tingsrättens dom.

Percy Nilsson har efter händelsen fått stort stöd och över 1 600 personer har blivit medlemmar i Facebookgruppen "Hemglass Sluta Tuta".

Ständigt dumförklarad

Långt innan Hemglassincidenten var Percy Nilsson en snickare, som sin far. Några år senare blev han mångmiljonär. Men vägen dit har inte alltid varit rak.

För Dagens Nyheter berättar Percy Nilsson att han både fick stryk i skolan och i hemmet. På grund av sin dyslexi blev han ständigt dumförklarad för att han hade svårt med ord.

- Det var ett jätteproblem. Samtidigt blev det en motor i mig, att göra saker när jag inte behövde det. Lärarna lyckades skrämma livet ur mig, jag vågade inte ta tag i en penna. Det gick bara inte, säger Percy Nilsson till Dagens Nyheter.

Började som snickare

Att fortsätta efter gymnasiet fanns inte på tapeten för Percy Nilsson, utan han började jobba som snickare som sin far.

Efter en vända som anställd på ett företag där han fick räkna spikar bestämde han sig för att bli egen företagare. Han hade fått sparken för att han var för noggrann. Percy Nilsson satte då in en annons i Sydsvenskan: "Byggnadssnickare söker egna arbeten."

Tjänade sin första miljon

Första jobbet var hos en bankdirektör i Arlöv och sedan rullade jobbade på. Rätt snabbt anställde Percy Nilsson folk och skaffade sig kontakter.

Första steget till hans framgångsrika saga var när en bankdirektör hjälpte Percy Nilsson att köpa en tomt. Den unga snickaren delade på tomten och började bygga villor på 1960-talet. Snart hade Percy Nilsson tjänat sin första miljon.

Han berättar vidare för Dagens Nyheter om hur arbetet ibland gick före familjen och kallar sin skilsmässa för ett misslyckande och beskriver sig själv som en sträng förälder som kräver ordning och reda. I dag känner Percy Nilsson att han har en bra relation till sin dotter och son. Dottern jobbar i dag med honom och Percy Nilsson berättar också för Dagens Nyheter att han hellre anställer kvinnor än män.

"Nästan bara kvinnor"

- Jag anställer nästan bara kvinnor. Det är någon gubbe här uppe, annars är det tjejer. Jätteduktiga. Jag gillar att jobba med tjejer, de har så mycket att bevisa. De är mer strukturerade, noggranna och ger sig inte, säger han till Dagens Nyheter.