Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Percy: Därför gick jag till attack mot glassbil

"Jag varnade dem". Byggherren Percy Nilsson berättar om varför han gick till attack mot glassbilen i somras. Han har dessutom polisanmält den 19-åriga föraren till glassbilen. Foto: Ronny Johannesson/Lasse Svensson

Hemglass-kriget rasar vidare i Höllviken och Vellinge kommun.

Percy Nilssons senaste utspel är att berätta sanningen om attacken på glassbilen.

- Jag har varit hos polisen och erkänt! Och nu vill jag väcka en debatt mot Hemglass oljud.

Attacken skedde i somras, den 29 juli. Alizia Holm körde bilen och trots att Hemglass lovat att inte använda sin signal i närheten av Percy Nilssons hus, så gjorde hon det.

På måndagen gick Percy Nilsson till polisen och erkände att han borrat ett hål i Hemglass-bilens däck.

- Hemglass-chaufförer har anmält mig ett par gånger tidigare för att jag sagt till dem att inte tuta på min gata. Och jag varnade dem för att jag skulle agera om de inte slutade. Och det gjorde jag i somras.

Percy berättar att det var droppen som fick bägaren att rinna över.

- På 75 meter hann hon tuta tio gånger. Mitt i sommaren i ett lugnt villa- och sommarhusområde. Det är hemskt.

"Polisanmält Alizia Holm"

- Jag har nu polisanmält Alizia Holm för ofredande för att hon orsakade oljudet, fortsätter Percy.

Han säger att han tycker att det är för jäkligt att det är de unga chaufförerna som får bära hundhuvudet, i stället för Hemglass som är deras arbetsgivare.

- Det är tråkigt att hon får bära skulden. Hemglass har inte varit justa, de hade inte varnat henne för de klagomål som fanns bland annat från mig.

Tutade 400 gånger

I polisrapporten finns Alizias vittnesmål som anger att hon enligt listan tutade 400 gånger den dagen, mellan klockan 16 och 20.15.

- Jag tycker att de lurat henne, men det kan inte jag hjälpa. Hon har i mina ögon begått ett brott som bryter mot den lokala ordningsstadgan i Vellinge kommun.

- Så jag har anmält henne och erkänt för att väcka debatt.

Beredd på böter

- Om det nu finns ordningsföreskrifter som gäller, varför ska då Hemglass slippa följa dem? Om jag sågar ner träd utan lov får jag böter, skiter min hund på stranden får jag böter, skjuter jag raketer utan tillstånd får jag böter, säger Percy Nilsson.

Han är införstådd med det övergrepp han gjort och är beredd på att ta sitt straff och att ersätta kostnaderna för det förstörda däcket.

- Jag hoppas verkligen att fler personer ställer sig bakom mina klagomål, Hemglass tutande är totalt omodernt. Inga andra företag får tuta i högtalare och störa lugnet. Inte fiskbilen, ingen annan. Det är inte rättvist av konkurrensskäl. Och glass är inget unikt, det kan man köpa i vilken affär som helst numera.

Varför ljög du och sa att du inte borrat hål i däcket i somras?

- Jag ville inte ha min debatt med er journalister. Den ville jag i första hand ha med polisen, kommunen och Hemglass. Jag har aldrig haft någon annan avsikt än att stoppa Hemglass tutande, jag har inte velat göra någon illa.

Flera klagomål

Vellinge kommun har kontaktat Hemglass och meddelat att det kommer in både skriftliga och muntliga klagomål från många andra personer i Höllviken.

Men än så länge har Hemglass inte ändrat sina rutiner nämnvärt.

Och klagomålen fort- sätter växa, både i Vellinge kommun och på andra ställen. Hemglass-kriget kommer att rasa vidare.

- Jag ger aldrig upp! avslutar Percy Nilsson.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!