Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Per Holknekt - med rätt att flippa ut

Gammal värdsmästare. Odd Molly-grundaren Per Holknekt befinner sig i Malmö och Flipper-SM för att försvara sitt silver från i fjor. Och för fem år sedan tog han faktiskt hem världsmästartiteln. Foto: Christer Järeslätt
MALMÖ. Stålkulornas studsande mot trisser, gummisidor och klaffar ligger som en ljudmatta i hela salen. Det vibrerar av adrenalin och koncentration. Är det någon form av kampsport? Nej det är Flipper-SM i stan. - Det är alltid skön avkoppling med lite flipper, lovar Per Holknekt.
Odd Molly-grundaren och nyblivne Lena Ph-maken Per Holknekt ler nöjt i den stimmiga miljön i en biljardhall i Malmö där 140 flipper-spelare gör upp om mästartiteln i klassen Main den här helgen.
Själv är han rankad 21:a i världseliten i denna allra mest flippiga sport, som man väl får kalla den.

VM-titel för fem år sedan

- I fjor kom jag faktiskt tvåa i SM och för fem år sedan tog jag världsmästartiteln när tävlingarna gick i Holland, berättar han, aningen generat men stolt.
- Jag har spelat flipper i hela mitt liv. Det är en rolig lek där det gäller att hålla sig precis på gränsen för att inte tilta. Bra träning för koordination och motorik, slår han fast.

Lena stannade hemma

Frun Lena Philipsson hade Per Holknekt inte med sig till flipper-SM.
- Lena har spelningar i Stockholm den här helgen så det passade mig bra att åka till Malmö.
För övrigt är det tunnsått med kvinnor i den här branschen. Men Helena Walter är en av dem som tävlar i samma klass som männen. Hon kan stoltsera med att vara den högst rankade kvinnan i världen i flipper.
- Jag känner mig alltid välkommen och det finns bara ett fåtal killar jag möter med viss rädsla, säger hon

Vann 3000 dollar

För fem år sedan vann Helena B-klassen (av fyra) i Flipper-VM i Pittsburg. 100 stycken tävlade och hon fick 3000 dollar i pris.
I Malmö spelar man om äran.
- Och det är lika häftigt det, säger Helena.
I dag avgörs tävlingarna med ett finalheat där 64 spelare deltar.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!