Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pensionärspar spelade på joker och vann 10 miljoner

Största spelvinsterna någonsin i Sverige.
Vid lunchtid i dag talade Pierre Jonsson på Svenska Spel med pensionärsparet som vunnit 10 miljoner kronor.Foto: Svenska Spel

Ett pensionärspar i Oskarshamn fick en minst sagt annorlunda söndag. De satsade 24 kronor på fyra Lottorader och 10 kronor på Joker. Precis som de gjort i många år.

Vid lunchtid talade Pierre Jonsson på Svenska Spel med paret som vunnit 10 miljoner kronor.

– Man blir lite chockad över ett sådant här besked. Vi är jätteglada och tacksamma över att äntligen fått in en miljonvinst, säger hustrun i paret.

I ett slag vändes tillvaron för paret men efter att den första chocken lagts sig berättade paret att de planerar att dela med sig av vinsten till sina barn. Men upplevelsen är omtumlande.

– Ingen kan vara mentalt förberedd på att vinna en så här stor summa, säger Pierre Jonsson och tillägger att paret var mycket glada över vinsten.

Paret var något chockade och Pierre Jonssons samtal med vinnarparet handlade inte bara om att gratulera till vinsten. 

Det handlade också om praktiska saker, hur det går till när man får pengarna och vad Svenska Spel kan hjälpa till med.

Många frågor

– Det är många frågor som vinnare ställer sig och vi är noga med att ge mycket information om vad som händer, säger Pierre Jonsson.

I det här fallet handlade det inte bara om glädjen att kunna få dela med sig till barn av en mångmiljonvinst, utan också om att parets fortsatta liv som pensionärer i fortsättningen är ovanligt ekonomiskt tryggt.

De nyblivna mångmiljonärerna har inte ännu slagit fast vad de ska göra för pengarna. Men utöver att sätta guldkant på vardagen kommer de att dela med sig.

– Hur mycket och till vem får vi prata igenom tillsammans, säger de till Pierre Jonsson.

Paret tillhör inte kategorin storspelare och har tillämpat en enkel princip. Samma rad år efter år, och för mycket små summor.

– Vissa ändrar varje vecka. Andra en gång om året, säger Pierre Jonsson.

I det här fallet blev de vinnande raderna de som en gång präntats ned och sedan aldrig ändrats. 

Här är raden som gav tio miljoner: 8506187