Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pensionär vann 20 miljoner: ”Kan unna mig en pizza”

Kvinnan ska äntligen få besöka finland igen.
Foto: Svenska Spel
Natalie Wallin, vinnarkommunikatör för Svenska Spel
Foto: ALEXANDER DONKA / SVENSKA SPEL

Den pensionerade kvinnan köpte ett Keno-spel på Hemköp.

I måndags fick hon det livsomvändande beskedet om nyvunnen rikedom.

– Jag har alltid behövt vända på slantarna, säger kvinnan i ett pressmeddelande från Svenska spel.

När den pensionerade kvinnan i Lund köpte ett Keno-spel på Hemköp var det aldrig med tankarna om att hon skulle bli rik. Att hon hade vunnit en ofantlig summa pengar svävade hon ovisshet om i nästan en veckas tid – fram till i måndags.

När Svenska Spel äntligen fick tag på kvinnan för att gratulera till 20-miljonersvinsten kom svaret därför spontant.

– Det är så stort så det är svårt att begripa och smälta. När kommer jag förstå det här? 20 000 kronor hade varit lite mer greppbart, sa den överrumplade kvinnan enligt pressmeddelandet.

Kvinnan önskar vara anonym och i samtal med vinnarkommunikatören har hon uttryckt tydligt vad hon vill göra med pengarna. Först ska hon unna sig en pizza – sedan bär det av mot Finland.

 –Jag trodde aldrig att jag skulle kunna besöka Finland igen, men nu kan jag till och med ta den enklaste vägen dit.

Hon berättade vidare att hon alltid har fått kämpa och vända på slantarna.

Årets första miljonvinnare

Kvinnan är den första i Lund i år med att dra hem en miljonvinstlott – och nu är hon den totalt tredje som har köpt storvinstlott från Hemköp i Lund.

– 20 miljoner är ofattbart mycket pengar så det är fantastiskt roligt, säger butikens spelansvarige Peter Hylén enligt pressmeddelandet.

Nu är det tid för kvinnan att planera vad hon ska göra med sitt nya kapital. Ett bankmöte har bokats där hon kommer få ekonomisk och juridisk rådgivning.

– Det är en väldigt viktig del i vårt spelansvar för att vinnaren ska landa så bra som möjligt i sin nya tillvaro som mångmiljonär. Den här vinsten kom som en stor överraskning för henne så hon är väldigt tacksam över möjligheten att få ställa de frågor som dyker upp i samband med en sådan här vinst, säger Natalie Wallin, vinnarkommunikatör på Svenska Spel Tur.

TV: Svenska Spels vd: ”Fler väljer att spela online”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!