Foto: TOMAS LEPRINCEFoto: TOMAS LEPRINCE
 Foto: TOMAS LEPRINCE
Med en sån här kamera fångades den aggressive mannen på film.Med en sån här kamera fångades den aggressive mannen på film.
Med en sån här kamera fångades den aggressive mannen på film.

Påverkad man skallade polis

Publicerad

När polisen skulle omhänderta den aggressive mannen gick han till attack.

Han både sparkade och skallade en av polismännen.

Men bevisläget är gott – allt filmades av polismannens kroppskamera.

Ingripandet skedde vid 15-tiden i ett trapphus på Trelleborgsgatan i Malmö. Polisen larmades till platsen med anledning av en misstänkt påverkad man som bankade på en dörr.

I samband med att patrullen skulle omhänderta honom blev han plötsligt aggressiv, skriver polisen på sin hemsida.

Mannen gick till attack och både sparkade och skallade en av poliserna.

Han kunde dock snabbt övermannas och gripas på platsen.

Slaget och skallningen filmades av polisen

Det är inte känt hur han ställer sig till misstankarna om våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Dock får bevisläget anses gott eftersom polisen som drabbades av den aggressive mannen var utrustad med en kroppskamera som fångade angreppet på film.

Polismannen skadades inte allvarligt fysiskt.

Mannen är i 40-årsåldern.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag