Pauls diet: Enbart två kilo kött – varje dag

Även innan han lade om kosten till att omfatta enbart två kilo kött om dagen tränade Paul Nilsson hårt. ”Att jag har gått ner i vikt och minskat kroppsfettet är något som hände, inte något jag strävade mot. Det är en positiv effekt”, säger han.
Paul Nilsson, 39, i full färd med att få sig ett av dagens kilo kött. Och 200 gram ägg.
Foto: Paul Nilsson

Två kilo kött och 300 gram ägg fördelat på två måltider. Varje dag.

Malmöbon Paul Nilsson, 39, tröttnade på vegohetsen och uteslöt all annan kost.

– Nu mår jag bättre än nånsin, jag har inte haft en enda sjukdag sen jag började med detta.

Paul Nilssons matvanor bör vara bland de mest inrutade som går att hitta. Varje dag, sedan drygt ett år tillbaka, äter han endast kött, två kilo, samt sex till åtta hela ägg vilket motsvarar omkring 300 gram.

Lokaltidningen var först med att rapportera om 39-åringens uppseendeväckande diet.

Bakgrunden till den proteinrika menyn är att han ända sedan han var barn har lidit av flera åkommor. Bland annat svår astma, eksem och sömnapné som innebär att han plötsligt slutar andas när han sover.

Innan åt Paul även grönt och frukt

Hösten 2017 började han läsa på nätet om köttätning på olika sajter och bestämde sig för att testa att utesluta allt annat än kött och ägg.

– Tidigare åt jag som experterna säger att man ska, sallad, frukt, nyttiga saker. Men när jag uteslöt alla kolhydrater och socker blev jag bättre.

– Sedan dess har jag inte haft ett enda astmaanfall, jag har inte behövt köpa någon hudsalva och maskinen som jag hade för sömnapnén har inte heller behövts. Jag mår hur bra som helst nu, säger Paul Nilsson.

Han är övertygad om att det är dieten som har stärkt hälsan. På ett år har Paul ätit ungefär 730 kilo kött och 2200 ägg.

Hur ser dina värden ut efter ett år med bara kött och ägg?

- Jag vet inte, jag har inte haft anledning att ta några prover. Till doktorn går man när man är sjuk och jag är frisk.

Utöver att han känner sig friskare har proteindieten gjort honom smalare. Före kostomläggnigen vägde han 98 kilo och hade 20 procent kroppsfett. I dag är han nere på 86 kilo och har sex procents kroppsfett.

Kontroversiell diet

Pauls diet är kontroversiell. Livsmedelsverket rekommenderar att man äter max 500 gram kött i veckan. Paul Nilsson äter 14 kilo.

Till Lokaltidningen säger han att han är trött på ”hysterin” kring att det är farligt att äta kött.

Är du inte rädd att bli sjuk av den här kosten?

– Nej, jag har inga problem alls. Sedan november 2017 har jag inte haft en sjukdag. Inte varit förkyld eller något och jag har inga problem med magen heller. Allt är normalt. Visst, mina kolesterolvärden är säkert höga men kolesterol är livsnödvändigt för människan. Det är socker och kolhydrater som är det stora problemet, säger han.

– Det enda jag kan bli sjuk av är väl om köttet i sig är dåligt, annars är jag inte rädd att drabbas av sjukdomar mer än någon annan, säger Paul.

Innan maten väger Paul allt så han vet vad han får i sig. För att få variation mixar han tillredning av köttet i stekpanna och ugn. Maten steks i djurfett.

Paul Nilsson lever ensam och ägnar stora delar av tiden åt att äta sitt kött och att träna.

– Jag går upp tidigt och kör konditionsträning från 02 till 06. Efter det äter jag ett kilo kött och ägg, sedan går jag och tränar på gym, fem, sex dagar i veckan. Efter träningen äter jag en gång till. Sedan äter jag inte mer förrän nästa morgon, säger Paul

Äter inte ute på krogen

Att enbart äta två kilo kött om dagen har inte heller lett till några problem i umgänget med andra. Krogbesöken lyser med sin frånvaro, Paul lägger hellre pengarna på att köpa hem kött. 

Snabbmat som pizza och hamburgare i gatuköket är okända begrepp.

– Det ser godare ut än vad det är, jag blir aldrig sugen. Och alkohol dricker jag inte heller längre, säger han.

Men det finns risker med en så ensidig diet som Paul Nilssons. Bland annat ökar risken för cancer i tarmen av så mycket protein, säger nutritionisten Irene Mattisson på Livsmedelsverket till Lokaltidningen.

– Men även cancerrisken är komplicerad att uttala sig om då vi inte vet vilka som får det – folk reagerar olika, helt enkelt.

Det är inget som Paul Nilsson fäster någon vikt vid. 

Om dieten visar sig fungera bra för honom även i framtiden tänker han fortsätta äta så här livet ut.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!