Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paul Ottosson: "Familj och rötter är viktigast"

Paul Ottosson. Foto: Doug Peters

Lönsboda: Tätort i Osby kommun i Skåne. Ligger omkring 1,5 mil öster om centralorten Osby. Har omkring 1 900 invånare inom en yta på 2,3 kvadratkilometer. Lönsboda är bland annat känt för korgmakeri - ett flertal korgfabriker har funnits på orten.

ANTAL OSCAR: 3. För bästa ljud: "The Hurt locker" (2008) och "Zero dark thirty" (2012). För bästa ljudmixning: "The hurt locker" (2009).

VINNAREN: Paul Ottosson, 48. Ljudproducent som flyttade till Los Angeles 1987. Drömmen var att bli rockstjärna - men Paul Ottosson fick i stället in i en fot i Hollywood. Han började klippa filmljjud 1995. Arbetat med över 100 Hollywood-produktioner - bland annat filmer som "Spider man" och "Men in black 3".

PAUL OTTOSSON OM LÖNSBODA:

'' Jag åker hem till Lönsboda varje år. Alla i min familj bor i Sverige. Det var bara jag som flyttade hit. Familj, vänner och rötter är nog det viktigaste i ens liv så det vill man inte släppa", har Paul Ottosson sagt i en intervju med Dagens Industri.

MAMMA IDA:

'' Han har jobbat så fantastiskt hårt, så han är värd alla framgångar. Jag och en av Pauls systrar såg årets gala tillsammans", säger Pauls mamma Ida, 80, som bor kvar i hemorten Lönsboda.

SYSTERN EVA-LOTT:

'' Vi skrek när vi förstod att han vunnit! Paul är målmedveten, prestigelös och har självförtroendet som krävs för att lyckas. Vi pratade med honom på telefon efter galan, han var väldigt glad och stolt. Men i dag (läs i går) stänger han nog av mobilen för att låta allt sjunka in", säger systern Eva-Lott Gustafsson, 55.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!