Paul Ottosson. Foto: Doug Peters
Paul Ottosson.  Foto: Doug Peters

Paul Ottosson: "Familj och rötter är viktigast"

Publicerad

Lönsboda: Tätort i Osby kommun i Skåne. Ligger omkring 1,5 mil öster om centralorten Osby. Har omkring 1 900 invånare inom en yta på 2,3 kvadratkilometer. Lönsboda är bland annat känt för korgmakeri - ett flertal korgfabriker har funnits på orten.

ANTAL OSCAR: 3. För bästa ljud: "The Hurt locker" (2008) och "Zero dark thirty" (2012). För bästa ljudmixning: "The hurt locker" (2009).

VINNAREN: Paul Ottosson, 48. Ljudproducent som flyttade till Los Angeles 1987. Drömmen var att bli rockstjärna - men Paul Ottosson fick i stället in i en fot i Hollywood. Han började klippa filmljjud 1995. Arbetat med över 100 Hollywood-produktioner - bland annat filmer som "Spider man" och "Men in black 3".

PAUL OTTOSSON OM LÖNSBODA:

'' Jag åker hem till Lönsboda varje år. Alla i min familj bor i Sverige. Det var bara jag som flyttade hit. Familj, vänner och rötter är nog det viktigaste i ens liv så det vill man inte släppa", har Paul Ottosson sagt i en intervju med Dagens Industri.

MAMMA IDA:

'' Han har jobbat så fantastiskt hårt, så han är värd alla framgångar. Jag och en av Pauls systrar såg årets gala tillsammans", säger Pauls mamma Ida, 80, som bor kvar i hemorten Lönsboda.

SYSTERN EVA-LOTT:

'' Vi skrek när vi förstod att han vunnit! Paul är målmedveten, prestigelös och har självförtroendet som krävs för att lyckas. Vi pratade med honom på telefon efter galan, han var väldigt glad och stolt. Men i dag (läs i går) stänger han nog av mobilen för att låta allt sjunka in", säger systern Eva-Lott Gustafsson, 55.

Joakim Gerhardsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag