Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Patrik friade till Annika – efter elva dagar

Foto: Privat

Elva dagar.

Mer än så krävdes inte innan Patrik Nielsen gick ner på knä och friade till Annika Dahlberg Nielsen.

Men då hade de redan känt varandra i över 40 år. 

– Vi är som handen i hansken, säger Annika. 

Egentligen har Annika och Patrik mer eller mindre varit som familjemedlemmar sedan 80-talet.

De lärde känna varandra som barn på Fröknegårdsskolan i Kristianstad, där de gick i samma klass. Annika var dessutom god vän med Patriks syster.

Livet rullade på, såväl Annika som Patrik fick egna barn, med egna partners. 

Men så blev året 2018. Både Annika och Patrik stod utan någon kärleksrelation - och ett gemensamt påskfirande kastade om deras tillvaro riktigt rejält. 

– Jag blev bjuden på middag och där berättade Patrik för mig att att han hade varit kär i mig sedan han var 14 år gammal. Det var så att jag smälte, berättar Annika med ett skratt.

Patrik och Annika gifte sig i juni 2018. Foto: Privat

Friade efter elva dagar

Sedan gick det - minst sagt - undan. 

Annika och Patrik hade varit ett par på riktigt i elva dagar när Patrik plötsligt friade till henne, vilket Kristianstadsbladet var först att berätta om. 

Annikas dotter var med på noterna, drog upp kameran och förevigade ögonblicket.

– När jag var i väg och arbetade åkte han och köpte en ring. När jag gick upp till lägenheten i Kristianstad mötte jag Patrik och han gick ner på knä och friade, skrattar Annika. 

– Det roliga är ju att min dotter kunde hålla sig och inte avslöjade något! Jag förstod ingenting men hon stod där och spelade in allting. Jag sa ja direkt.

Bara tre månader senare blev det giftermål i Ystad och en bröllopsresa till Alanya i Turkiet. Numera bor Annika och Patrik ihop i Tomelilla. 

”Som handen i hansken” 

Hur var det då att gifta sig med någon som man mer eller mindre varit vän med hela livet?

Alldeles underbart, tycker Annika.

– Jag har aldrig varit så lycklig som jag är nu. Jag har på något vis landat i livet, säger Annika, som i samband med vigseln fick ett nytt namn - av misstag:

– Vigselförrättaren sa ”välkomna till vigselceremonin mellan Patrik och Annette” och Annette är Patriks syster. Så de verkade tro att han egentligen skulle gifta sig med sin egen syster!

Innan Annika blev tillsammans med Patrik hade hon levt som singel i tio år. Några större tankar på att hitta en ny partner fanns egentligen inte. Men att gifta sig med Patrik blev ingen större omställning.

Varken för Annika eller Patrik, eller för deras barn. 

– Patrik har ju varit som en del av min familj i många år och jag har träffat hans son många gånger. Det kändes som handsen i hansken mellan mig och Patrik, nästan som att det var förbestämt att vi skulle träffas, säger Annika. 

Hur kommer ni fira Alla Hjärtans Dag nu då? 

– Jag ska ju faktiskt jobba mer eller mindre hela fredagen, så vi kommer fira mer på lördag. Då ska vi träffa nära och kära och vara barnvakter till vårt barnbarn.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!