Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Patric genomskådade "Supervinst"-bluffen

Malin Norfall och Patric Söderström från Ronneby tillsammans med sonen Elliot.
Foto: Patric Söderström
Inlägget på Facebook.
Foto: Skärmdump

Patric Söderström, 29, genomskådade spelbluffen på bara några sekunder.

Men ändå vill han varna allmänheten för "Supervinsten".

– Jag är ju van och uppvuxen med internet, men tänk om de ringt min farmor, säger han.

Patric Söderström från Ronneby berättar om att en person från företaget Supervinsten ringde upp honom i början av december. Mannen i luren "påminde" honom om en undersökning som han sade att Patric varit med i för åtta månader sedan. Mannen fortsatte att berätta att ett antal som varit med i den undersökningen hade gått vidare i en tävling.

Men redan där var det kört för bluffaren.

– Jag fattade nästan direkt när han pratade om en undersökning. För det visste jag att jag inte varit med i. Jag är väldigt restriktiv, jag skriver upp vilka jag snackar med. Men jag spelade med ett tag, jag trollade med trollet, skrattar Patric Söderström.

Lotteriinspektionen varnat för Supervinsten

Mannen som uppgav att han kom från Supervinsten meddelade att Patric Söderström gått vidare till finalomgången som garanterar vinstpengar.

Men för att han skulle få ut pengarna han vunnit krävde personen att Patric skulle köpa lotter.

– Han sa att det handlade om att följa svensk lotterilagstiftning, att man inte bara kunde ge ut pengar. När jag då sa att han verkligen var avslöjad blev han väldigt aggressiv, säger Patric Söderström.

Bakom företaget Supervinsten står samma person som tidigare anordnat Europaspelet, Garantispelet och Superspelet. Samtliga tre har Lotteriinspektionen gått ut och varnat för. Det är spelkoncept som säljs via telefonförsäljning och som saknar tillstånd i Sverige.

Även personens nya, och det aktuella, blufföretaget Supervinsten har Lotteriinspektionen gått ut och varnat för.

Varnar för företaget

Patric Söderström gick ut med en varning på sin privata Facebook-sida så att hans nära och kära inte skulle bli lurade av företaget.

Han själv var övertygad från första stund om att det handlade om en bluff.

– Jag är ju van och uppvuxen med internet, så jag googlade det direkt. Men min farmor är inte uppvuxen med det och hon skulle tillexempel kunna bli lurad i och med att de anspelade på en undersökning för åtta månader sedan, säger Patric Söderström.

Kvällsposten har sökt Supervinsten, men utan framgång.


MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!