Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Partiets ”blodiga” tårta sågs som Sverigehat

Partiets alla-hjärtans dag tårta väckte uppståndelse.
Foto: Nya Koalitionssamlingen

En bild från partiet Nya Koalitionssamlingens alla hjärtans dag-firande har fått stor spridning på internet.

Många har reagerat över tårtan de åt – som ser ut att föreställa en blodig Sverigeflagga. I själva verket var det tänkt att vara ett hjärta.

– Det var verkligen inte meningen, det var jordgubbssylt som hade runnit , säger partiledaren Hussam Alkoblawi.

Den senaste veckan är det flera medier som har publicerat nyheten om ett nytt parti som har bildats i Malmö – Nya Koalitionssamlingen – vars hjärtefråga är att förbättra Sveriges arbete med integration.

På alla hjärtans dag la partiet upp en bild på sin Facebooksida där de står samlade runt en tårta – som fått många att reagera.

Bland kommentarer som har kommit in syns bland annat "Hur tänkte ni där?" och "Att landet blöder har ni ju rätt i".


LÄS MER: Nytt parti vänder sig till invandrare 


Tårtan föreställer nämligen en Sverigeflagga – men det ser ut att rinna blod från den. Det hela beror på en olycklig överdos av jordgubbssylt i fyllningen.

– Det var absolut inte meningen att skapa uppståndelse. Vi firade alla hjärtans dag och hade beställt en tårta formad som ett hjärta fylld med sylt. Tyvärr såg det alltså ut så här när vi fick den och vi hade inte tid att ge tillbaka den och beställa en ny, säger Hussam Alkoblawi.

"Våra hjärtan finns i Sverige"

Han har själv sett kommentarerna som har strömmat in på partiets Facebooksida och beskriver missen som mycket olycklig.

– Vi menade att våra hjärtan finns i Sverige. Det stod en text på "hemma är inte där du föds utan där ditt hjärta finns", säger han, Hussam Alkoblawi.

Partiet har sedan starten i januari fått ta emot en hel del negativa röster som är rädda för att partiet vill motarbeta svensk kultur. Det stämmer inte säger Hussam Alkoblawi.

– Vi är inte här för att motarbeta någon, vi vill bara hjälpa till. Folk som kommer från utlandet vet inte hur de ska göra för att bidra till Sverige, vi vill vara det stödet, säger han.

Partiet har själva den svenska flaggan i sin logotyp och menar att de aldrig hade kunnat tänka sig att använda den annat än för kärleksbudskap.

– Det har blivit lite uppståndelse över detta men det enda vi ville få ut var kärlek till Sverige, Hussam Alkoblawi.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!