Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Parkeringsavgift dygnet runt införs i hela Malmö

Parkeringsavgift dygnet runt kommer att införas i hela Malmö.
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Parkeringsavgift dygnet runt ska införas i hela Malmö.

Det kommer att kosta två kronor i timmen att parkera nattetid och helger.

– Om man besöker vilken annan stad som helst med bil måste man betala parkering nattetid, säger Andreas Schönström (S), ordförande i tekniska nämnden, till Sydsvenskan.

Ärendet har röstats igenom av tekniska nämnden. Nämnden var dock oenig – både Sverigedemokraterna och Moderaterna röstade nej till förslaget.

– Man ska använda taxan enbart för att reglera trafiken och vi ser inte att man behöver reglera någon trafik klockan två på natten. Vi säger nej till avgifter dygnet runt och får vi en majoritet efter valet river vi upp beslutet, säger Håkan Fäldt (M) till tidningen.

Parkeringsavgift dygnet runt införs i Gamla Staden, Slussen, Värnhem och Ellstorp i slutet av året. Nästa år kommer dygnet runt-taxa successivt att införas i alla parkeringsområden med avgift i Malmö.

– Vår ambition är att alla ska få möjlighet att parkera sin bil vid sitt boende, säger Andreas Schönström till tidningen.

I Hyllie, Västra hamnen och Kalkbrottet, där det i nuläget är en hög taxa på natten, kommer det fortsättningsvis att kosta två kronor i timmen att parkera.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!