Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

17-åring utsatt för mordförsök i Malmö

Polisen har stängt av stora delar Rönneholmsparken i Malmö där en 17-årig pojke har skadats i samband med ett mordförsök.

Enligt Aftonbladet ska 17-åringen ha slagits med en hammare.

– Man har använt tillhygge och personen har förts till sjukhus, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i region syd.

Polis skickades till Köpenhamnsvägen i centrala Malmö, med anledning av att en 17-årig pojke har skadats i samband med en misshandel.

– Vi blev skickade till platsen för att en person hade fått skador i samband med vad som kan vara en misshandel, men det kan också handla om ett rån eller ett bråk, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson för polisen i region syd.

Vid 17.10 uppgraderades brottsrubriceringen till försök till mord.

Pojken fördes direkt med ambulans till sjukhus.

– Polis har åkt till sjukhus för att inhämta information. Som jag förstår det har man ännu inte haft någon kontakt med målsägande.

Kan ha misshandlats med hammare

Enligt Aftonbladet ska 17-åringen ha misshandlats med en hammare, det är däremot uppgifter som polisen varken kan bekräfta eller förneka.

– Det har använts ett tillhygge, men jag vet inte riktigt vilket tillhygge det är. Det förekommer lite olika uppgifter gällande vad som har använts, säger Åsa Emanuelsson.

Personen, eller personerna, som attackerade 17-åringen ska ha försvunnit från platsen i okänd riktning.

– Patruller arbetar på plats för att få in information från eventuella vittnen. Det finns uppgifter om att det ska handla om fler än en gärningsperson. Vi söker igenom området och försöker få fram om någon har sett åt vilket håll som personen, eller personerna, försvann. Ingen är gripen i nuläget.

Polisens tekniker är på väg till den avspärrade brottsplatsen. Även hundpatrull har kallats in.

– Vi är på plats med hund och söker igenom området kring brottsplatsen, säger Åsa Emanuelsson.