SKULDSATTA. Josh och Linda Romero i Skurup levde på -kredit inför flytten till USA – i tron att de skulle slippa betala. I ”Lyxfällan” i kväll får de hjälp med att få koll på sin ekonomiska situation. Foto: TV3
SKULDSATTA. Josh och Linda Romero i Skurup levde på -kredit inför flytten till USA – i tron att de skulle slippa betala. I ”Lyxfällan” i kväll får de hjälp med att få koll på sin ekonomiska situation. Foto: TV3

Paret levde lyxliv i Las Vegas med kreditkort

Publicerad

Skurup. Josh och Linda Romero lämnade Skurup för ett lyxliv i Las Vegas.

För att finansiera resan slutade de betala räkningar och maxade kreditkorten.

När TV3:s "Lyxfällan" kommer till undsättning är skulderna uppe i nästan 300 000 kronor.

- Vi ville leva som kungar, säger Josh Romero.

Josh, 28, och Linda Romero, 23, vill börja ett nytt liv i Josh hemstad Las Vegas. Eftersom planen är att aldrig komma tillbaka till Sverige slutar paret betala räkningar, köper kläder och annat på kredit och tar ut maxbeloppet på sina kreditkort.

De köper mobiler med abonnemang och säljer telefonerna till kompisar.

- Vi hade ingen tanke på att betala tillbaka eftersom vi skulle bo i USA. Vi tänkte att "varför inte leva som kungar? Leva lyxliv", säger Josh.

Tog fler krediter

Väl i Las Vegas försvinner de 45 000 kronor som paret samlat ihop snabbt på fest och utemiddagar.

De fortsätter att ta krediter i USA.

Josh har dessutom redan skulder i landet eftersom hans mamma skaffat ett antal kreditkort i hans namn innan hon avled.

- Hon behövde leva och jag skulle aldrig flytta tillbaka till USA, så jag struntade i det, säger Josh.

"Hade ingen aning"

Efter två månader i Las Vegas är pengarna slut och Linda börjar få hemlängtan. Paret återvänder till Skurup där skulder, räkningar och inkassokrav hopar sig.

- Jag hade ingen aning om hur mycket skulder vi hade och struntade i det. Jag hade inte en tanke på att betala. Vi godkände betalningsvite, annars hände ingenting, säger Josh.

300 000 i skulder

När "Lyxfällan" anländer till Skurup där Josh och Linda Romero bor tillsammans med sonen Cash, åtta månader, är katastrofen nära. Trots att de går back 13 000 kronor varje månad har paret fortsatt att leva i lyx. När räkningarna kommer lägger Linda in dem i ett skåp.

- Jag hade ingen ork, ville inte tänka på det, säger Josh i programmet.

I "Lyxfällan" får paret ta reda på hur ekonomin egentligen ser ut. Skulderna hos kronofogden ligger på över 176 000 kronor. Tillsammans med övriga skulder är summan nästan 300 000.

Bara i räntor växer skuldberget med 3 700 kronor varje månad.

- Det gav oss en annan syn på pengar. Vi fick hjälp med hur vi skulle spara pengar och göra en budget, säger Josh.

"Tänker efter innan"

Och stålbadet fick effekt.

- I dag tänker jag efter innan jag köper något och ska betala av allt. Vi tar mer ansvar.

Men skulderna i USA är Josh inte orolig för.

- Min pappa sa för ett par dagar sedan att skulderna där kan skrivas av efter tre år. Men jag är inte helt hundra på det. Annars är det lätt att betala en advokat 1 000 dollar för att få skuldsanering, det har min syster gjort.

"Lyxfällan" sänds i kväll klockan 20.00 på TV3.

Jennie Aquilonius

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag