Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Paret från Stockholm chockade av död fågel

Här är några av dagens största inrikesnyheter.

Ett par från Stockholm på promenad på Öland stötte på en död fågel i en park.

Det resulterade i ett brev till kommunen där paret i upprörda ordalag formulerade vass kritik mot Borgholms hantering av levande och döda fåglar, skriver Ölandsbladet.

”Vidare vill vi veta hur ni tänker kompensera min hustru som allvarligt skärrats av åsynen som drabbat henne?”, står det att läsa i brevet.

Efter att händelsen uppmärksammats visar det sig dock att det är oklart om paret verkligen existerar, och om brevet är seriöst menat.

Det var i Societetsparken i Borgholm på Öland som Stockholmsparet ska ha gjort den hemska upptäckten. På marken, intill gångvägen där paret enligt vad som uppges i brevet var i färd med att företa sin promenad, låg en död kaja på marken.

Enligt vad som beskrivs i en skrivelse till kommunen blev de båda mycket upprörda.

”På marken fann vi en av dessa vackra fåglar (kajor) död, precis intill gångvägen där barn, kvinnor och andra julfirare vistas. Min hustru blev rätteligen mycket upprörd och fick lugnas av förbipasserande”, står det i brevet som Ölandsbladet tagit del av.

Hustrun allvarligt skärrad

Ytterligare en omständighet ska ha adderat hetta till Stockholmsparets upprörda sinnesstämning. De säger sig nämligen ha läst att Borgholms kommun föresatt sig att utrota stadens kajor. 

”Vad är detta för vederstygglig hantering av vårt fågelliv? Vi vill nu veta att ni omprövar ert beslut att utrota stadens kajor.”

”Vidare vill vi veta hur ni tänker kompensera min hustru som allvarligt skärrats av åsynen som drabbat henne?”, skriver paret i sitt brev.

Ingen kompensation

Uppgiften om att kajorna ska utrotas dementeras.

– Det vi har i tillstånd att göra är att skjuta högst 1 000 kajor. Givetvis skjuter vi inte fler djur än nödvändigt, säger kommunens miljöstrateg Magnus Karlsson till Ölandsbladet.

Det är heller inte tal om någon ekonomisk kompensation till paret.

”Det är inte aktuellt att kompensera din hustru för att hon traumatiserats av en död kaja. Som ni säkert kan ha förståelse för kan kommunen inte kompensera alla människor som tycker att det är obehagligt att de ibland påträffar döda djur i naturen”, skriver kommunen i ett svar enligt Ölandsbladet.

Det nu välkända brevet har fått stor uppmärksamhet. Det har dock framkommit tvivel om det känsliga paret överhuvudtaget existerar i verkligen, och om den upprörda skrivelsen till kommunen var seriöst menad. 

 

SE MER: 

Undrar du hur det låter när en fågel snarkar? Sluta fundera! För den här kolibrin drar riktiga timmerstockar.