Göran Lundblads kropp hittades i början av juli i en åker i närheten av hans bostad i Norra Förlösa. Foto: PRivat
Göran Lundblads kropp hittades i början av juli i en åker i närheten av hans bostad i Norra Förlösa. Foto: PRivat

Paret fortsatt häktade för mordet på Göran

Publicerad

Utredningen kring det misstänkta mordet på Göran Lundblad, 63, är ännu inte färdig.

Nu har det häktade samboparet gått med på att sitta frihetsberövade i ytterligare två veckor.

Åklagaren har fram till den 29 augusti på sig att väcka åtal.

Utredningen kring det misstänkta mordet pågår fortfarande. Sedan slutet av juni sitter ett sambopar frihetsberövade i ärendet misstänka för att ha bragt 63-åringen om livet.

Under torsdagen lämnade åklagaren in en framställan om förlängd åtalstid till Kalmar tingsrätt och begärde då även att få ålägga samboparet med restriktioner. Under fredagen stod det klar att varken mannen eller kvinnan motsatte sig åklagarens begäran och gick med på att sitta fortsatt häktade utan någon omförhandling.

Göran Lundblad anmäldes som försvunnen under hösten 2012. Polisen började snart utreda händelsen som dråp och i juni i år – nästan två år efter försvinnandet – kunde ett sambopar gripas i ärendet.

Fortsatt häktade

I början av juli hittades dessutom Göran Lundblads kropp i en åker i närheten av hans bostad i Norra Förlösa.

– En mordutredning utan kropp är svårt, sa polisens informatör Lina Isaksson Funke till Kvällsposten i samband med fyndet.

Både mannen och kvinnan sitter häktade misstänkta för mord. Senast den 29 augusti måste åklagaren väcka åtal eller begära förlängd åtalstid.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag