Pappan till mördade barnet: "Min mamma hörde av sig"

Publicerad

En kvinna anhölls under måndagen misstänkt för mord på en 2-årig pojke. 

Men polisen hörde aldrig av sig till pappan, enligt Aftonbladet.  

– Min mamma hörde av sig och sa att det stod i tidningen, säger pappan till tidningen.

Det var den 28 september år 2010 som ambulans tillkallades till en adress i Perstorp där en tvåårig pojke hittats livlös i sin säng. 

Pojken dödförklarades kort därefter och kroppen obducerades då dödsorsaken bedömdes som oklar. 

"Fruktansvärt" 

Pappan till barnet, som bor på annat håll, åkte in till sjukhuset efter att polisen kontaktat honom.

– Jag fick åka till sjukhuset. Det kändes fruktansvärt, säger pappan till Aftonbladet. 

Ärendet togs aldrig vidare och en kort tid senare avskrevs det en tid. I oktober i år hörde en privatperson till sig till polisen med uppgifter om dödsfallet – och fallet togs upp igen. 

– Efter att polisen nyligen fått in nya uppgifter i ärendet uppstod misstankar om att en kvinna, närstående den avlidne pojken, kan ha orsakat pojkens död. I morse beslutade jag därför att anhålla kvinnan i sin frånvaro såsom misstänkt för mord, sa kammaråklagare Helene Jacobsson under måndagen. 

Senare under dagen greps kvinnan och efter ett kort inledande förhör fattade åklagaren beslut om att anhållandet skulle kvarstå, dock fortfarande på skälig misstanke.

– Den misstänkte kvinnan förnekar brott, säger Helene Jacobsson.

Hörde inte av sig till pappan

Men trots att en närstående till barnet under måndagen anhölls misstänkt för mord fick inte pappan reda på det. 

– Igår när det stod i tidningen fick jag veta att polisen börjat utreda det igen, säger pappan till Aftonbladet. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag