Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pappan köpte Fidget Spinner – för 100 000

Fidget spinners med guld och äkta diamanter? Tja, det var vad den danska pappan köpte till sin dotter. För 100 000 svenska kronor. Foto: Risdahls guld

Trenden med leksaken fidget spinner når bara nya höjder och verkar inte avta ännu.

Nu rapporterar Danmarks Radio att en pappa har köpt en version till sin dotter – för 100 000 svenska kronor.

– Jag tycker det är ganska kul att få en sådan beställning, säger Jon Risdahl som har gjort modellen.

Fidget spinners är en form av trevingad propell som snurrar mellan dina fingrar. Bland barn och unga är det nästan en hysterisk efterfrågan och under våren hade flera butiker sålt slut på leksaken. 

Vanligtvis kostar en vanlig modell omkring 50 och 100 kronor i Sverige, men nu rapporterar Danmarks Radio om ett betydligt dyrare exemplar.

I danska Lökke har nämligen en pappa köpt en specialbeställd fidget spinner till sin dotter – för 100 000 svenska kronor.

– Jag tycker det är ganska kul att få en sådan beställning. Jag har inga synpunkter på vad folk beställer och vem de ger saker, men jag tyckte att det var ett roligt jobb och jag har inte gjort något liknande förut, säger Jon Risdahl från Risdahls Guld till Danmarks Radio.

 

LÄS MER: Trenden med Fidget Spinner tar Sverige med storm

 

Beställningen var tydlig: De tre hålen som dotterns leksak hade – den hade från börjat kostat 30 kronor – skulle bytas ut och fyllas med 18 karats guld och en äkta diamant. Foto: Risdahls guld

Fylldes med guld – och diamanter

Beställningen var tydlig: De tre hålen som dotterns leksak hade – den hade från börjat kostat 30 kronor – skulle bytas ut och fyllas med 18 karats guld och en äkta diamant.

– Beställningen var att den måste göras i 18 karats guld. Det var en som hon använt tidigare, som var i vanlig plats och kostar 30 kronor. Så hålen fick bytas och så fylldes de med guld med en diamant i de tre hålen, säger Jon Risdahl till DR.

Pappan har i dansk media valt att vara anonym, och vad dottern tycker om leksaken framgår inte av rapporteringen. Men trots att det funnits många extraordinära exemplar av leksaken, är danska pappans version en av de dyraste.

 

LÄS MER: Christinas son har AD/HD – hjälps av Fidget Spinners 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!