Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pappan: ”Det värsta vår familj gått igenom”

Har inte synts till sedan 23 december i Landskrona
Försvunna Maline i Landskrona.
Foto: Privat
Ett 80-tal frivilliga från FIKK sökte under måndagen efter Maline i Landskrona.
Foto: FIKK Sweden

Vad har hänt 31-åriga undersköterskan Maline i Landskrona?

Hon försvann spårlöst från sin bostad natten till den 23 december. På måndagen fortsatte sökandet efter henne i staden.

– Det här är något av det värsta vår familj gått igenom, säger pappan.

Enligt en väninna är sista livstecknet från Maline ett meddelande hon skrev på Messenger klockan 04.38 på lille julafton.

Sedan dess är det okänt vad som hänt den 31-åriga kvinnan i Landskrona.

På dagen var det meningen att Maline och flera av hennes vänner skulle delta i en jullunch i Landskrona. Men Maline kom aldrig dit som avtalat.

– Hon hörde inte av sig. Det är inte alls likt Maline, säger en av vännerna.

Flera timmar senare ska i stället anhöriga ha besökt hennes lägenhet i centrala Landskrona för att se vad som hänt. Då låg bland annat mobiltelefonen kvar, enligt uppgifter till Kvällsposten.

31-åriga Maline i Landskrona
Foto: Privat

Polisen larmades

Misstanken om att något hänt Maline gjorde att polisen larmades.

– Jag har svårt att ta in att något allvarligt hänt Maline. För oss är hon fortfarande den glada och spralliga tjejen. Men ju längre tid som går desto mer bekymrad blir man, säger pappan.

Han beskriver Maline som en omtyckt person på jobbet, både bland kolleger och brukare inom hemtjänsten där hon jobbar.

– Hon skulle jobbat på juldagen och hade inte bett om ledigt. Så det som hänt är mycket konstigt, säger pappan. 

Försvinnandet har rubricerats som misstänkt människorov – det vill säga att den 31-åriga kvinnan av någon anledning förts bort mot sin vilja.

– Vi saknar uppgifter om vad som hänt, men eftersom vi inte kan utesluta brott är det rubricerat på det här sättet, säger kommissarie Kent Persson vid avdelningen för grova brott hos polisen i nordvästra Skåne. 

Söker i Landskrona

Under juldagarna har frivilligorganisationen FIKK Sweden vid flera tillfällen anordnat sökinsatser i Landskrona. På måndagen deltog uppskattningsvis ett 80-tal personer i sökandet.

– Vi söker av platser inne i stan, i flera fall är det områden som sökts på tidigare, säger insatsledare Annika Sigurdsson.

– I områden med vatten söker vi hela tiden.

Samtidigt har polisen gjort en teknisk undersökning av Malines bostad i Landskrona. Personer i den 31-åriga kvinnans umgängeskrets har blivit förhörda. 

– Vi försöker nu kartlägga hennes sista tid, vilka som träffade henne och vad hon gjorde. Men det finns ingen misstänkt i nuläget, säger kommissarie Kent Persson.

Besökte biljardhall

Han uppmanar allmänheten att lämna tips i ärendet om vad som kan ha hänt den 31-åriga kvinnan.

Det är bekräftat att Maline besökte en biljardhall i Landskrona kvällen före försvinnandet. En vän har berättat att de möttes, men att han själv lämnade lokalen vid 22-tiden.

Då ska den Maline ha varit på gott humör och inte visat några tecken som tydde på problem. Hon själv uppges ha lämnat stället på egen hand lite senare.


Se något mer:
Pappa kidnappade nyfött barn – hotade personalen

En man i 35-årsåldern tog sitt nyfödda barn från förlossningsavdelningen på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Han hotade personal som inte vågade ingripa.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!