Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappan berättar: Letat efter barnen i 17 år

BROMÖLLA/MALMÖ. Mannen är pappa till de två yngsta barnen som misstänks ha hållits inspärrade av sin mamma.

När han får höra att de har hittats faller han i gråt.

Hans barn har varit försvunna i snart 17 år, enligt honom. Idag är de vuxna.

– Jag har sökt efter mina barn ända sedan slutet av 90-talet, berättar han för Kvällsposten.

Han är pappa till de två yngsta personerna, som har hållits instängda av sin mamma i över tio år, enligt polisens misstankar.

Polisen slog under onsdagen till mot den lägenhet där hans barn bott med sin mamma.

Kvällsposten når pappan på telefon.

Pappans berättelse handlar om ett förhållande som bröts upp i slutet kring 1998.

– Jag lämnade mamman. Vi fungerade inte tillsammans, säger pappan.

Då var överenskommelsen, enligt honom, att han skulle kunna ha fortsatt kontakt med sina barn. Barnen har också ett sju år äldre syskon som mamman fick i ett tidigare förhållande. Idag är samtliga vuxna, det vill säga över 18 år.

Vände sig till tingsrätten

Efter separationen försökte pappan behålla kontakten med sina två barn.

– Jag vände mig till tingsrätten och hade hjälp av en bekant. Men jag fick ingen kontakt med mina barn, säger pappan.

Han gavs hela tiden olika besked om var hans barn fanns.

– Ett tag fick jag höra att de bodde i Åre och försökte nå dem där. Sedan berättade mammans advokat att de flyttat till Australien. Jag skrev till svenska ambassaden i Australien och gav dem barnens personnummer men fick veta att de inte visste något om dem, säger pappan.

"Jag skickade blommor"

Han har sedan dess sökt efter sina barn på internet. Förra året trodde han sig ha hittat barnen på en adress i mellan-Sverige.

– Jag skickade blommor dit för att mina barn skulle veta att de har en pappa som tänker på dem. Men blomsterhandlaren ringde tillbaka och sa att han inte kunde någon med de namnen på adressen, säger pappan.

Han uppger också att han i blomsterkvasten hade lämnat sitt mobiltelefonnummer, för att hans barn skulle kunna ringa honom.

Beskedet i dag om att hans barn hittats kom som en chock.

– Jag har svårt att behärska mina känslor, säger han och börjar gråta under samtalet med Kvällsposten.


Omkring åtta poliser ska ha gått in i lägenheten och hämtat ut det yngsta barnet. Lite senare kom de ut med resten av familjen. Några poliser stannade på platsen till 22-tiden. Idag, dagen efter ingripandet, är lägenheten fortfarande avspärrad.
Foto: Christian Örnberg
Här anländer polisens tekniker till kvinnans lägenhet.
Foto: Christian Örnberg
Polisens tekniska rotel ska nu undersöka lägenheten där kvinnan misstänks ha hållit sin barn fångna.
Foto: Christian Örnberg
Ingrid Norstedt, 85, bor i huset. Hon har aldrig sett familjen trots att de ska ha bott i huset några år.- Det är hemskt det som hänt. Man blir rädd. Jag har inte märkt någonting, det är så väldigt lugnt och fint här i området, säger hon.
Foto: Christian Örnberg
Här bodde familjen. Kvinnan och hennes vuxna barn bodde i en lägenhet på 65 kvadratmeter. Fastighetsbolaget Bromöllahem har inte haft några klagomål eller rapporterade ordningsstörningar från bostaden.
Persiennerna är fortfarande neddragna i lägenheten, efter polisens tillslag på onsdagen. Och den beskrivningen ges av flera av dem vi pratar med i området. Det har aldrig synts till någon person i fönster eller på balkong. Att det överhuvudtaget varit flera personer som bott i lägenheten kommer som en överraskning för många av grannarna.
Foto: Christian Örnberg
Mamman har tre barn. Hon ska ha påstått att hon var rädd för barnens pappa och därför hållit sig och barnen gömda. Varken mamman eller barnen är skrivna på adressen i Bromölla
Foto: Christian Örnberg
Polisen slog till mot lägenheten vid omkring 17.00 på onsdagen. Lägenheten är fortfarande avspärrad. Grannarna har reagerat på att ingen har syns i lägenheten.
Foto: Christian Örnberg
Bromölla är en tätort med ca 7500 invånare som ligger i nordöstra Skåne. Nu skakas orten av nyheten om att en 59-årig kvinna misstänks för att ha hållit sina barn inspärrade under flera år.
1 / 9

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!