Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pappa ville skydda sin dotter – riskerar att förlora jobbet

Detta är inte den berörda skolan.
Foto: JESSICA GOW / TT / TT NYHETSBYRÅN
Nu åtalas den polisanställda pappan för olaga intrång och ofredande.
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Pappan, som är anställd hos polisen, ville skydda dottern från mobbare på grundskolan i Helsingborg.

Då ska han ha puttat lärare och slagit nävarna i bordet mot en elev.

Nu åtalas han för olaga intrång och ofredande.

– Jag var jätteupprörd, sa den polisanställda pappan i förhör.

Den 20 oktober 2020 ringer dottern till sin polisanställa pappa och säger att hon blivit slagen av två klasskompisar på skolan i Helsingborg.

Då väljer pappan att agera – han tar sig till skolan.

– Jag var jätteupprörd, hon har blivit i ett års tid misshandlad och kallad för saker och jag var vansinnig och skolan har inte gjort något ting åt saken, säger pappan i förhör.

Han har sagt att han endast skulle hämta sin dotter. Skolan menar att han puttat in en lärare i en vägg och varit aggressiv mot en elev.

Nu åtalas pappan för olaga intrång och ofredande mot både läraren och eleven. Vid fällande dom kan detta påverka hans anställning hos polisen – då kan polisens personalansvarsnämnd lämna ett yttrande.

”Räkna till tre”

Inblandad lärare har i förhör sagt att det hade uppstått ett stort bråk på rasten mellan tre elever. En av dem inblandade var pappans dotter.

Därför satte läraren sig i ett rum tillsammans med en av de andra inblandade eleverna för att diskutera händelsen.

Eleven är en av de två som pappan hävdar ha mobbat hans barn.

Plötsligt hör läraren pappan komma instormandes i kapprummet och att han pratar upprört med en lärare. Han ska ha sagt att han vill komma i kontakt med två elever i samma klass som dottern. 

– Då började det skrikas jättemycket från kapprummet. Jag tänkte att jag måste gå dit och se vad som händer, säger läraren i förhör.

Läraren ställer sig i dörröppningen för att förhindra pappan från att komma in. Då ska pappan ha räknat till tre, varpå han knuffade läraren till marken. Pappan har erkänt att han tvingat sig in i klassrummet.

– Jag tror att han sa att ”du får inte komma in”, så jag bara typ föste honom åt sidan.

Väl in i klassrummet gick han fram till eleven. Pappan menar att han bara ska ifrågasatt vad eleven sysslar med. Berörd lärare och andra vittnen hävdar att han drämde händerna i bordet och skrek på eleven.

Skadar tillit till skolmiljön

Eleven har valt att inte delta i förhör. Det är andra vittnen som har sagt att eleven blev oerhört skärrad i samband med att pappan kom fram till honom.

I samband med händelsen pratade pappan med rektorn om vad som hade hänt. En tid senare kallades han till skolan. Pappan har i förhör sagt att personal sa åt honom att inte komma in på skolan igen.

Skolan ska ha meddelat föräldrar tidigare om att de inte får komma in i klassrum oanmält för att lärarna bär ansvaret under skoltid. Polis har därför frågat pappan om vad han tänker om det, utifrån sin egen tjänstemannaställning. Pappan svarade i förhör att han vid tillfället bara tänkte på sin dotter.

TV: Stort tryck på partybussar inför studenten – trots pandemin

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!