Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Pappa misstänks för sexbrott mot sin dotter

Den 45-årige pappan misstänks ha utsatt dottera för sexuella övergrepp i cirka tio års tid. Foto: TT NYHETSBYRÅN / JESSICA GOW
En polisman ska vittna under rättegången mot pappan. Vittnesmålet handlar om flickans sinnestämning under första polisförhöret. Foto: TOMAS LEPRINCE

I cirka tio år misstänks en man i 45-årsålder ha utsatt sin dotter för sexuella övergrepp. Han åtalades i dag i Lunds tingsrätt.

Bevisen mot pappan finns bland annat i dotterns egna anteckningar och bilder i hans mobiltelefon, enligt åklagaren.

Förundersökningen mot den 45-årige mannen har genomförts på kort tid. Han blev anhållen i slutet av februari och blev häktad två dagar senare. Han sitter fortfarande häktad. Mannens advokat, Gunnar Björkdal, skriver i ett mejl till Kvällsposten att mannen nekar till brott.

Åklagaren har åtalat pappan för fem fall av sexuellt övergrepp mot barn. Det första ska ha inträffat för cirka tio år sedan. Exakt datum för övergreppen är oklar. Övergreppen har skett i bostaden men också i en sommarstuga.

Han misstänks också för ett fall av våldtäkt mot dottern.

Förundersökningen och bevisningen mot pappan bygger bland annat på flickans egna anteckningar. I stämningen mot pappan hänvisar åklagaren till 15 sidor med anteckningar som flickan ska ha gjort.

Bilder i mobiltelefon

Hennes berättelse styrks också av andra beslag bland annat bilder i pappans mobiltelefon, enligt åklagaren. Två terapeuter som flickan haft kontakt med ska höras under den kommande rättegången.

Åklagaren har inte kunnat fastslå exakta tidpunkter för övergreppen men det framgår av bevisningen att flickan berättat om övergrepp som skett i en speciell soffa och en säng. Utredarna har i efterhand kunnat spåra inköpen av både soffan och sängen och på så sätt har flickans berättelse om övergrepp knutits till vissa tidpunkter.

Det första övergreppet inträffade någon gång mellan den 1 augusti 2008 och den 1 juli 2009. Det sista övergreppet ska ha inträffat mellan oktober 2014 och den 21 februari 2017.