Bilden är en illustration och är inte kopplad till händelsen. Foto: Olle Sporrong
Bilden är en illustration och är inte kopplad till händelsen. Foto: Olle Sporrong

Pappa dödade katter – inför ögonen på sonen

Publicerad

Inför ögonen på sin son ska den 37-årige pappan ha brutit nacken av flera kattungar innan han hackade dem med en spade.

– Nästa gång är det din tur, ska pappan ha hotat.

Nu är 37-åringen misstänkt för flera fall av våld och hot både mot sonen och ett antal exflickvänner, rapporterar Ekstrabladet.

Övergreppen mot sonen ska ha börjat när han bara var tre år gammal och sedan pågått under åtta års tid innan de uppdagades under sommaren. Anklagelserna ska gälla både våld men även hot om våld.

Vid ett tillfälle ska 37-åringen ha tvingat sonen att titta på när han bröt nacken av ett antal kattungar. Därefter ska han ha tagit fram en spade och hackat kattungarna innan han vänt sig till sonen och sagt:

– Nästa gång är det din tur.

Vid ett annat tillfälle uppges 37-åringen ha tagit tag i sonens huvud och dunkat ner det i en matlåda vilket ska ha orsakat en bula på sonen huvud.

Enligt de misstankar, som Ekstrabladet tagit del av, ska pappan ha använt barnets fruktan för att utsättas för mer våld till att få honom att städa huset. I samband med detta ska han också hotat med att döda sonen om han inte lydde.

Våld och dödshot

Men sonen ska inte vara den enda som utsatts för faderns hetsiga temperament.

Enligt uppgifter från åklagarmyndigheten ska åtminstone två av 37-åringens tidigare flickvänner ha anmält honom för hot och våld.

I samband med en exflickväns födelsedag ska 37-åringen ha tagit tag i henne, kastat henne mot väggen och dragit henne i håret. En annan gång ska han ha hotat med att våldta hennes syster samtidigt som han filmade övergreppet. 37-åringen uppges även ha hotat att döda hennes föräldrar.

Exflickvännen vittnar också om att 37-åringen hotat att slå ihjäl henne och sedan dela hennes döda kropp med en spade.

Sitter häktad

En annan tidigare flickvän ska ha anmält 37-åringen efter att han hotat att förstöra hennes liv. Enligt kvinnan ska 37-åringen ha blivit svartsjuk i samband med att hon la upp en bild på sin Facebooksida tillsammans med en vän.

37-åringen sitter just nu häktad i väntan på rättegång.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag