Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Pappa bad Oliver städa rummet – hotades med ”djävulsk” plan

Linus Larsson med sonen Oliver. I vanliga fall har de en varm och bra relation. Men när Linus Larsson bad Oliver att städa rummet - möttes han av en slug hämndplan.
Foto: Privat
Efter en tuff fredsförhandling nöddes eld-upphör. Oliver städade rummet och pappa Linus Larsson fick bjuda på favoritmiddagen.
Foto: Privat

Att vara förälder kan vara jobbigt.

När Linus Larsson bad sonen Oliver, 7, städa rummet - fick han i stället en teckning som visade sonens ilska.

Pappa skulle bombarderas av en snöbollskatapult tills tårarna sprutade.

– Jag tyckte att det var väldigt kreativt gjort, att kunna förmedla sin känsla på detta komiska sätt, säger Linus Larsson om sin son, som till slut faktiskt städade.

Att få sina barn att städa rummet kan vara en utmaning och många barn har lärt sig att visa sin ilska över att bli ombedda att rensa upp bland leksakerna.

För Linus Larsson i Tomelilla kom en hel attackplan nedtecknad på papper.

När han bad sonen Oliver att städa upp på golvet möttes han först av lite muttrande. Med upprepade krav och direktiv från pappa blev Oliver arg.


LÄS MER: Ny forskning: bra att ha det stökigt hemma 


– Jag blev plötsligt den största skurken i världshistorien, berättar Linus Larsson.

Han berättar att Oliver försvann in på rummet.

– Sedan blev det tyst. Då sade jag till min fru att "jag undrar om han städar eller om han sitter och surar", berättar Linus Larsson.

Men en stund senare smällde det plötsligt till i dörren till hans rum på övervåningen. Sedan ropade sonen att han hade ett brev till sin pappa - och det rasslade till i trappen och ned kom det en teckning.

Linus Larsson blev förvånad när han såg den.

Avancerad krigsmaskin

Den tycktes visa en maskin, en form av katapult, som kastar ett föremål som liknas vid en snöboll.

Projektilens bana är noga utmärkt, och föremålet tycks landa mitt i huvudet  på en streckgubbe som namngetts som "Linus". Figuren tycks spruta tårar.

Oliver, 7, planerar att bygga en form av snöbollskatapult för att kasta projektiler i huvudet på pappa - som hämnd för att han tvingats att städa rummet.
Foto: Privat

Det hela ser ut som en hämndplan från Oliver på sin pappa - efter kravet att städa rummet.

– Jag kunde först inte begripa vad det var så jag fick lirka det ur honom, men då sa han att "så går det för föräldrar som tvingar sina barn att städa sina rum". Jag skulle få smaka på snöbollarna, berättar Linus Larsson.


LÄS MER: Städa som proffsen – här är 13 smarta tips


– Men jag blev inte arg. Jag skrattade jättemycket. Jag tyckte att det var väldigt kreativt gjort, att kunna förmedla sin känsla på detta komiska sätt, säger han.

Hur slutade familjefejden då? Det blev eld-upphör - och Oliver städade till slut sitt rum.

Men Linus Larsson visade sedan sin mjukare sida - och under kvällen blev det godis och Oliver fick dessutom välja middagsmat.

– Han är duktig på att förhandla, säger Linus Larsson om sin son Oliver.