Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paolo Nobis Sandén skrev vinnarnovellen

De tio bästa novellerna publiceras i boken. Förstapris fick Paolo Nobis Sandén.
Foto: JENS CHRISTIAN
”Iris Cooler-son”
Foto: JENS CHRISTIAN

Han skriver helst på dagen, utan musik.

Bara noveller.

Nu vinner Paolo Nobis Sandén förstapris i Kvällspostens och Ekström & Garays novelltävling med berättelsen ”Iris Cooler-son”. 

– När jag hittade hennes röst, då satt den där. Men det tog lite tid att få fram det, säger han.

I dag kan du läsa novellen.

Det kom in över 600 bidrag till tävlingen – och det var Paolo Nobis Sandén som vann med höghastighets-historien ”Iris Cooler-son”.

– Det handlar om två tjejer som blir kompisar. Sedan får man följa deras vänskap, från början till slutet, säger han själv och fortsätter:

– Jag skrev ganska många versioner. Men när jag hittade rösten så satt den där. Men det tog lite tid att få fram det.

Anna Brynhildsen från kultur- och samhällsmagasinet Opulens hyllar vinnaren Paolo Nobis Sandén, bosatt i Malmö och vinnare i novelltävlingen.
Foto: JENS CHRISTIAN

Skriver om dagarna

Juryn föll pladask för Nobis Sandéns novell. ”En kaxig och utmanande novell om en ung människa som hittar sätt att överleva i en värld som befolkas av oförstående vuxna. Den humoristiska blicken, det oväntade perspektivet och det tykna språket gör det här till en historia som det slår gnistor kring”, står det i motiveringen.

Paolo Nobis Sandén skriver helst på dagtid, inget nattsuddande alltså.

– Och ingen musik, inget som distraherar, säger han.

Att han deltog i novelltävlingen var ingen slump. Den korta prosaformen är en favorit för Paolo Nobis Sandén.

– Det är det enda jag skriver. Jag har aldrig försökt något längre, och jag läser också väldigt mycket noveller. Jag har alltid tyckt om att både läsa och skriva i den formen.

Nytt uppdrag 

Segern i novelltävlingen banade väg för fler uppdrag. I höst sänds en nyskriven berättelse av Paolo Nobis Sandén inom ramen för Sveriges Radios ”Radionovellen” där tolv av de mest spännande författarna i Sverige varje år skriver i kortformat.

Det är bokförlaget Ekström & Garay och kulturmagasinet Opulens som i samarbete med Kvällsposten, GT och Sparbanken Syd som arrangerar Sveriges största novelltävling. Prissumman är på totalt 50 000 kronor.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!