Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pandemins andra våg knäckte Slagthuset

Slagthuset i Malmö tvingas lägga ner.
Foto: TOMAS LEPRINCE

Slagthuset MMC tvingas lägga ner.

Nöjesarrangören knäcktes av den andra pandemivågen.

Planen är ändå att genomföra de inbokade föreställningarna, skriver Sydsvenskan.

Redan i april förra året lämnade Restaurang Smaks ägare Nina Christensson nöjesarrangören Slagthuset MMX. Övriga delägare – fastighetsägaren Wihlborgs, eventföretaget Dreambag Event, Slagthusets tidigare bokare Stellan Colt – hoppades på att kunna rida ut pandemistormen.  Men så kom en andra våg.

Beslutet att lägga ner verksamheten togs redan vid årsskiftet, men man har valt att genomföra processen i tysthet.

– Det stämmer. Vi har avvecklat Slagthuset MMX. Det gemensamma bolaget med Wihlborgs lades ner vid årsskiftet, säger Stellan Colt till Sydsvenskan.

Ville inte oroa biljettinnehavare

Orsaken till hemlighetsmakeriet var att man inte ville oroa alla de som satt på biljetter till konserter och föreställningar, innan man hade en lösning på plats. Exakt hur lösningen blir är ännu oklart, men enligt Sydsvenskan återstår bara detaljer innan den kan presenteras.

Fastighetsägaren Wihlborgs planerat nu viss ombyggnation av den klassiska byggnaden.

– Vi tror att huset ska ha plats för både nöjesdelar, restauranger och arbetsplatser, men på ett mer koncentrerat sätt än i dag för att göra huset mer levande, säger Wihlborgs vd Ulrika Hallengren till Sydsvenskan.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!