Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Paketjätten stoppar sina leveranser till Rosengård

UPS levererar sedan två månader tillbaka inte till privatadresser i Rosengård. Paketen lämnas på utlämningsstället i Rosengård Centrum.
Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP
UPS har slutat leverera paket till Rosengård. Bilden är en genrebild.
Foto: Shutterstock

Malmöstadsdelen Rosengård är för farlig för fraktföretaget UPS.

Sedan två månader tillbaka gör företaget inga hemleveranser i området, skriver Sydsvenskan.

– Det är diskriminering och en grov generalisering från deras sida, säger Marco Padoan som inte fick hem sitt paket.

Tvåbarnspappan Marco Padoan bor i en villa på Västra Kattarp och hela familjen stortrivs.

Nyligen beställde Marco Padoan, som är frilansfotograf, visitkort och bad att få dem hemskickade.

Dagen då paketet skulle komma var han hemma och tog hand om barnen. 

UPS kom inte hem

Plötsligt fick han ett meddelande om att företaget UPS hade försökt leverera paketet vid dörren, kort därefter fick han ett nytt meddelande om att paketet i stället hade lämnats av på företagets utlämningsställe på Rosengård Centrum.

– De kan ju inte ha varit här alls, inte med det korta tidsspannet, säger Marco. Han tog kontakt med visitkortföretaget för att fråga om leveransen och fick på fredagskvällen svar i ett mejl.

Där skriver de att UPS inte längre levererar till hemadresser i området Rosengård på grund av att risken för att utsättas för rån eller andra brott är för hög.

Kvällsposten har sökt UPS för en kommentar utan att lyckas men i ett samtal med Sydsvenskan bekräftar en kundtjänstmedarbetare situationen.

– Våra chaufförer har blivit attackerade och därför har vi beslutat att inte dela ut paket på Rosengård, säger medarbetaren.

UPS stoppar hemkörning i Stockholmsområdet

Stoppet infördes för två månader sedan, enligt UPS. Utöver Rosengård gäller det även ett antal områden i Stockholm, uppger UPS utan att närmare specificera vilka områden det gäller.

För Marco Padoan är stoppet diskriminerande. 

– Det är ju flera tusen personer som har sin postadress i Rosengård och som nu inte kan räkna med att kunna få paket via UPS hemlevererade.

– Jag bor här med min familj och vi trivs jättebra, jag förstår inte deras beslut. Men det grundar väl sig i det dåliga ryktet som finns. Det är många som säger både det ena och det och det andra om Rosengård, säger han.

I kontakten med Sydsvenskan meddelar UPS att stoppet inte gäller för alltid men att det är oklart när företaget kan börja leverera till hemadresser i Rosengård igen.