De senaste månaderna har ett nytt, påhittat kedjebrev fått stor spridning bland svenska användare på Facebook och meddelandeappen Messenger.
I meddelandet varnas användare för en svensk "avancerad teknisk hacker" från Skåne som även namnges. Användare uppmanas vidare att vidarebefordra kedjebrevet till alla på sina respektive vänlistor.
Så här lyder meddelandet i sin helhet:

Inget nytt fenomen
Användaren varnas för att "hackern" kan komma åt ens bankkonto om man accepterar en vänförfrågan från personen i fråga. Men också att det räcker med att en av ens vänner accepterar en vänförfrågan för att man själv ska drabbas.
Kedjebrevet började spridas på svenska, men har sedan fått ytterligare spridning på andra språk som varnar om "en farlig hackare från Sverige".
Den här typen av kedjebrev är inget nytt utan har cirkulerat på Facebook och andra nätforum under hela 2000- och 2010-talet och även tidigare än så.
I de flesta fall används ett påhittat namn för att ge meddelandet mer legitimitet, men det här fallet skiljer sig på så vis att det är en riktig person som pekas ut som potentiellt farlig.
Den utpekade mannen är i 40-årsåldern och hemmahörande i Malmö.
Mannen har själv skrivit om kedjebrevet på Facebook och berättar där att det hela har startats av personer som vill honom illa och är ute efter att ärekränka honom. Mannen skriver vidare att det har pågått sedan september 2017 och att han upplever det som mobbning.
Mannen får hjälp av andra
Precis som med liknande kedjebrev är även den här versionen påhittat, något som även Metros Viralgranskaren har uppmärksammat.
"Facebook eller något annat stort sociala medier-företag skulle utsättas för en stor hackerattack hade företaget meddelat om det via mail, via notifikationer eller på andra sätt, inte via ett kedjebrev", skriver Viralgranskaren.
Efter att den utpekade mannen skrivit öppet om de anklagelser som riktats sig mot honom har flera personer uppmärksammat det påhittade kedjebrevet.
"Jag blir inte förvånad"
Linus Holm, 23, från Gnesta har skrivit ett omtalat inlägg om kedjebrevet som har delats över 6 000 gånger de senaste dagarna.
Där vädjar han till människor om att tänka efter vad de delar.
– Det var för ungefär en vecka sen som jag började få varningar på Messenger angående den här personen. Jag blev fundersam och visste ju inte om det var sant. Alla spammade samma sak och jag ville ha fakta så jag sökte helt enkelt efter honom på Facebook. Jag möttes av statusar från honom där han beskrev hur dåligt han mått efter att någon skapade ett rykte och alla hakade på. Därför skrev jag ett inlägg på min sida där jag påminde om hur viktigt det är att vara källkritisk och att alltid tänka sig för, säger Linus Holm.
Blir du förvånad att den här typen av innehåll kan få så stor spridning?
– Jag blir inte förvånad. Det är som i skolan eller på arbetsplatsen. Någon skapar ett rykte och de flesta hakar på. I stället för att gå fram till personen snackas det bakom personens rygg och personen har ingen aning. Likadant gällande sociala medier. Någon skapar ett rykte och de flesta hakar på. Men det behöver inte betyda att det är sant. Därför är det så viktigt att ha fakta framför sig innan man sprider saker vidare till andra.
Kvällsposten har sökt den utpekade mannen.