Efter att ha fått böter blev bilisten förbannad och körde på parkeringsvakterna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TOMAS LEPRINCEEfter att ha fått böter blev bilisten förbannad och körde på parkeringsvakterna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TOMAS LEPRINCE
Efter att ha fått böter blev bilisten förbannad och körde på parkeringsvakterna. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: TOMAS LEPRINCE
Polisen har goda förhoppningar om att kunna gripa mannen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERGPolisen har goda förhoppningar om att kunna gripa mannen. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Polisen har goda förhoppningar om att kunna gripa mannen.  Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Förbannad bilist gick till attack mot p-vakter

Publicerad

Åsynen av p-boten på vindrutan fick mannen att tappa besinningen.

Han sprang ut efter parkeringsvakterna och slog mot deras bil innan han körde på dem.

Nu misstänks han för en rad brott.

Händelsen inträffade i fredags vid 13.30-tiden i Malmöstadsdelen Rosengård rapporterar bland andra Sydsvenskan.  

Parkeringsvakterna upptäckte bilen som stod regelvidrigt parkerad och utfärdade böter. Men mitt under lappandet av bilen dök bilisten upp.

Han var milt sagt förbannad och skrek mot vakterna och slog på deras bil. Bland annat drämde han en knytnäve i bilens vindruta, skriver 24Malmö.se.

Bilisten körde på p-vakterna

I samband med att parkeringsvakterna sedan backar bilen bort från platsen dyker bilisten upp i igen, i sin egen bil och kör på parkeringsvakterna, avsiktligt enligt polisen.

Efter påkörningen lämnade mannen platsen. Ingen människa skadades fysiskt men p-vakternas bil fick vissa plåt- och lacksskador.

Trots att den arge bilisten flydde är utredningsläget gott, inte minst eftersom man har en färsk p-bot att gå efter.

Bilisten misstänks nu för flera brott: förgripelse mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik samt smitning från olycksplats.

Relaterade ämnen
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag