Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Henrik allvarligt sjuk – drottningen ställer in

Drottning Margrethe och Prins Henrik. Foto: TIM ROOKE/REX REX FEATURES
Hela den danska kungafamiljen besökte Henrik på sjukhuset på lördagen. Foto: MARTIN SYLVEST / SCANPIX DANMARK TT NYHETSBYRÅN
Prins Henrik vårdas på sjukhus i Köpenhamn sedan hans hälsa allvarligt försämrades i fredags. Foto: POLFOTO / IBL BILDBYRÅ

Prins Henrik vårdas fortfarande på sjukhus i Köpenhamn sedan hans hälsa allvarligt försämrats i fredags. Under söndagen besökte kronprinsparet och deras barn Henrik. Även prins Henriks syskon har rest från Frankrike.

– Vi är i sorg, och min bror är i fara. Så jag är på väg till Danmark nu, säger prins Henriks lillebror Étienne de Monpezat, till BT

Nu rapporterar Ekstrabladet att drottning Margrethe har ställt in veckans åtaganden.

Sedan det i fredags meddelades att prins Henriks hälsoläge allvarligt försämrats har den närmaste familjen vid flera tillfällen besökt honom på Rigshospitalet.

Prins Frederik valde i fredags att avbryta sitt besök vid vinter-OS i Sydkorea för att kunna vara vid sin fars sida.

Det var i ett pressmeddelande i fredags som det danska hovet meddelade att prins Henriks hälsoläge allvarligt försämrats. Prinsen hade då vårdats sedan i slutet av januari, bland annat för en lunginflammation. Han togs in på sjukhus efter ha ha besökt Egypten.

Drottningen vid sjukhuset på fredagen. Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT NYHETSBYRÅN

"Allvarligt, mycket allvarligt"

Sedan dess har det från officiellt håll varit tyst kring prinsens hälsoläge. Personer i kungafamiljens närhet har dock uttryckt sin oro. Ett tecken på allvaret i situationen var just att prins Frederik avbröt sin OS-resa.

Prins Henriks nära vän Erik Brandt har tidigare berättat att allting pekar på att tillståndet är allvarligt.

– Detta är inte bra. När kronprinsen åker hem från OS i Sydkorea så vet både du och jag att det är allvarligt, mycket allvarligt, säger han till BT.

Kronprinsparet, Frederik och Mary, tillsammans med sina barn Henrik på sjukhuset. Foto: MARTIN SYLVEST / EPA / TT NYHETSBYRÅN

Hela familjen samlad

På söndagen anlände först drottning Margrethe och kronprinsparet Fredrik med kronprinsessan Mary och deras fyra barn prins Christian, prinsessan Isabella, prins Vincent och prinsessan Josephine till sjukhuset.

Senare anslöt även prins Joachim, prinsessan Marie och barnen Nikolai, Felix, Henrik och Athena.

Under måndagen var det planerat att drottning Margrethe skulle ha besökt Sankt Lukas hospis i Hellerup som firar 25-års jubileum. De planerarna har dock raderats från hovets kalender, utan kommentar, vilket Ekstrabladet skrivit om.

Nu har ingen i kungafamiljen några inplanerade åtaganden innan fredag enligt den officiella kalendern.

Även prins Henriks lillasyster Catherine de Monpezat reste från Frankrike för att besöka sin bror på sjukhuset under lördagen och hans lillebror, den 75-åriga tidigare journalisten och författaren Étienne de Monpezat, är på väg.

– Min syster har besökt min bror. Hans tillstånd är bekymrande, och vi är alla bekymrade, så jag kommer och besöker honom, säger Étienne de Monpezat till Ekstrabladet.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!