Över en miljon för Porschen i ”Bron”

Sofia Helin i de berömda porschen.
Foto: Sam Jones/WaterAid
Thure Lindhardt, Porschen och Sofia Helin.
Foto: Jens Juncker-Jensen © Filmlance/Nimbus

1.5 miljon.

Så mycket såldes den mer eller mindre världsberömda Porschen från tv-succén ”Bron” för.

Med mordutredaren Saga Norén bakom ratten blev den härligt gröna Porschen från 1977 en gjuten tittarfavorit i många läger under de fyra säsonger serien sändes.

Men när eftertexterna rullat för sista gången meddelade produktionsbolaget, Filmlance International och Nimbus Film som äger bilen, att den skulle säljas på auktion.

Intresse för Saga Noréns Porsche

Intresset var som Expressens tv-blogg ”Spoiler alert” skrivit stort. Budgivningen på Bonhams Festival of Speed Sale i Goodwood beskrevs som intensiv och när krutröken lagt sig stod det klart att bilen sålts för 125 000 pund, motsvarande 1 450 000 kronor.

Inte så illa!

Pengarna kommer att gå till välgörenhet, till WaterAids arbete för att ordna rent dricksvatten till fler människor.

Skådespelerskan Sofia Helin, som porträtterade Saga Norén genom de fyra säsongerna av ”Bron är ambassadör för välgörenhetsorganisationen WaterAid och hon blev förstås lycklig över summan som bilen drog in.

– Jätteroligt att Sagas kära Porsche kunde gå för så mycket. Jag har med egna ögon sett vilket fantastiskt jobb WaterAid utför med att förbättra tillgången till rent vatten, och pengarna kommer verkligen göra stor nytta för människor i några av världens fattigaste samhällen, sa hon i en kommentar från Storbritannien efter auktionen.


Porschen gick för 1,5 miljoner kronor.
Foto: Jens Juncker-Jensen © Filmlance/Nimbus

Så fick Saga Norén nycklarna till gröna Porschen

Porschen var länge lite av ett mysterium för tittarna, många undrade hur Saga Norén hamnad bakom ratten i sportbilen. Minnesgoda läsare, och tittare, minns kanske att det dröjde ända till avsnitt 33 innan Saga Norén avslöjade sanningen - att hon kom över den via ett vad med en kamrat på polisutbildningen. Han satsade sin bil på att hon inte skulle klara utbildningen, hon kontrade med att hon skulle bli kursetta.

Vem som vann vet vi ju.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!