Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ljummet intresse för pampig konsertlokal i Lund

Kvällspostens team åker över nyöppnade gränsen.
Kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L).Foto: PRESSBILD
Anders Almgren (S).Foto: MARTIN OLSON / LUNDS KOMMUN

Planerna på att bygga en ny konsertlokal på Brunnshög i Lund riskerar att rinna ut i sanden.

Ingen vill nämligen stå för kostnaderna när det kommer till hyra och personal, rapporterar Sydsvenskan.

The Loop är en pampig konsert- och mässlokal med plats för 850 personer som Skanska vill bygga på Brunnshög i Lund. Men nu har planerna stött på patrull.

Driften av lokalen väntas nämligen gå på ca 10 miljoner kronor om året, och det är en kostnad som ingen i dagsläget vill betala. Ett förslag är att kommunen skulle stå för notan, men politikerna är oense i frågan.

Enligt kommunstyrelsens ordförande Philip Sandberg (L) finns det fördelar med lokalen, men också flera risker.

– Men dels är det en alltför stor ekonomisk risk för Lundaborna att ta på helt egen hand – det är ju trots allt en regional satsning och då måste vi ha med oss Region Skåne och Lunds universitet i båten, dels planeras det för andra anläggningar där större möten kan äga rum. Det är viktigt att det inte blir inflation på den typen av möteslokaler, och framför allt inte att kommunen står ensam med riskerna, säger han till tidningen.

”Gissad siffra”

En som dock vill arbeta vidare med planerna är oppositionsrådet Anders Almgren (S).

– Skeptikerna säger bland annat att det är för dyrt. Men utan att man ens fört ett resonemang med fastighetsägaren är det svårt att säga det. Den siffra som har nämnts i sammanhanget är en av kommunen gissad siffra, säger han till Sydsvenskan.

Lunds kommunstyrelse kommer ta beslut i frågan i augusti.