De misstänkta har kopplingar till mc-klubben Red Devils, en supportergrupp till Hells Angels. Foto: Lasse SvenssonDe misstänkta har kopplingar till mc-klubben Red Devils, en supportergrupp till Hells Angels. Foto: Lasse Svensson
De misstänkta har kopplingar till mc-klubben Red Devils, en supportergrupp till Hells Angels. Foto: Lasse Svensson
Polisen uppger att de håller ögonen på gängen. Foto: Suvad MrkonjicPolisen uppger att de håller ögonen på gängen. Foto: Suvad Mrkonjic
Polisen uppger att de håller ögonen på gängen. Foto: Suvad Mrkonjic
Mc-klubben No Agony har bytt namn till Cobra MC Sweden och ska enligt uppgift ha anslutit till Bandidos. Foto: Sean GallupMc-klubben No Agony har bytt namn till Cobra MC Sweden och ska enligt uppgift ha anslutit till Bandidos. Foto: Sean Gallup
Mc-klubben No Agony har bytt namn till Cobra MC Sweden och ska enligt uppgift ha anslutit till Bandidos. Foto: Sean Gallup

Oron växer för konflikt mellan mc-klubbarna

Publicerad

Nu åtalas fyra män från Hells Angels supporterklubb efter en våldsam attack i Värnamo.

Samtidigt finns Bandidos underklubb några mil bort.

– Vi har ögonen på dem, säger Anders Karlsson, lokalpolischef i Ljungby.

Mitt i septembernatten misstänks fyra män ha tagit sig in i en lägenhet i Värnamo. De ska ha misshandlat en man, tvingat med honom i en bil och även misshandlat en man på en annan adress.

De fyra männen är i 30- och 40-årsåldern, från Småland och har kopplingar till Red Devils, en supporterklubb till Hells Angels.

"Gärningen har utgjort ett led i en brottslighet som utövats i organiserad form", står det i åtalet mot männen, som misstänks för olaga tvång, grovt hemfridsbrott och två fall av grov misshandel.

Deras offer har enligt åklagaren kopplingar till föreningen East Islanders. Flera vittnen finns till händelsen.

"En av männen bar pin på sin väst som symboliserar att han utfört våld i klubbens namn", skriver polisen i åtalet.

Männen förnekar dock brott.

Bandidos underklubb några mil bort

Samtidigt i Lagan utanför Ljungby – några mil från Värnamo – har mc-klubben No Agony bytt namn till Cobra MC Sweden. Enligt polisen har klubben gått upp i Bandidos organisation.

– De säger att de är en oberoende organisation som inte är beroende av Bandidos, trots att man har deras färger och tillhör den sfären, säger Anders Karlsson, lokalpolischef i Ljungby.

Nu följer polisen utvecklingen kring Red Devils och Cobra MC Sweden i Småland. Bland annat har man samarbete med andra grenar inom polismyndigheten och nära kontakter med flera kommuner. Exakt hur man håller uppsikt över klubbarna vill man inte kommentera av spaningstaktiska skäl.

– Men det finns inga signaler om att det som hänt i Värnamo har en koppling till det som händer i Ljungby. Vi har inte märkt någonting hittills men vi har ögonen på dem, säger Anders Karlsson.

– Tidigare var de ganska transparenta på Facebook men det har de dragit ner på i dag. Min känsla är att de ligger väldigt lågt.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag