Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Oron: Fler slappnar av – när restriktioner lättas

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Carina Barthel är chef för miljöförbundet i Ystad.
Foto: Privat

Två restauranger i Ystad hade fuskat med avstånden i lokalerna när miljöförbundet var på plats för trängselkontroll på mors dag.

– Det känns som om folk slappnar av nu när det är lättnader på gång, säger Carina Barthel, chef för miljöförbundet, till Ystads Allehanda.

Totalt 17 serveringar i sydöstra Skåne fick besök av Ystad-Österlenregionens miljöförbund inspektörer för kontroll på mors dag. 

Från och med tisdag får restauranger ha öppet fram till 22.30 – men fram till dess skulle kontrollanterna påminna om att det är eget ansvar som gäller.

– Men kravet på max fyra personer per bord kvarstår. Liksom kravet på att det ska vara en meter mellan stolarna när de är utdragna, säger Carina Barthel, chef för miljöförbundet, till Ystads Allehanda.

Flera krogar i Ystad följde inte trängselreglerna på mors dag.
Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Var och en har ansvar”

När kontroller gjordes på söndagen var det två av krogarna som fick bakläxa. Båda fick 30 minuter på sig att åtgärda möbleringen så att det inte skulle vara för nära mellan stolarna. 

Vid ett återbesök senare fick båda senare grönt ljus. De restauranger som fått kritik kommer i ett senare skede att få oanmälda återbesök.

Carina Barthel menar att det finns en oro för att längre öppettider och lättade restriktioner i övrigt kan leda till att fler slavar med trängseln.

– Det är så klart en fara, men var och en har ett ansvar att se till att restriktionerna följs.

SE FLER NYHETER: Gravid kvinna sköts på innergård i Malmö

Polisen: ”Finns ingen omedelbar hotbild”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!