Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Oroligt efter dödsbråket: "Mycket folk på platsen"

Polisen sökte dagen efter mordet efter bevis vid brottsplatsen. Foto: Lars-Olof Strömberg
Här dödades en man i ett bråk på tisdagen. Foto: Lars-Olof Strömberg

En yngre man har anhållits misstänkt för mord efter ett storbråk där en person dödades och fyra skadades

Enligt polisen fanns många personer på plats – och någon av dem kan ha sett något. 

– Det är ändå obehagligt att det sker såna här grejer så pass nära en, säger Robin Sjöberg, 29, som bor i närheten av brottsplatsen.

Robin beskriver hur han hörde sirener vid halv nio-nio-tiden på tisdagskvällen. Räddningsfordonen var på väg till ett område på Drottninghög i Helsingborg där ett bråk urartat.  

Polisen misstänker att åtminstone en av de inblandade i bråket var beväpnad med kniv. En ung man mördades och fyra personer ska ha knivskadats. 

– Det är ett flertalet yngre personer som drabbat samman. Vad orsakade bråket är vet jag inte, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Polisen är på plats på Drottninghög. Foto: Lars-Olof Strömberg

En anhållen

Vid brottstillfället ska mycket folk ha befunnit sig vid den misstänkta brottsplatsen. Polisen har under natten genomfört ett antal förhör. Vad förhören gett är okänt – men på onsdagsmorgonen meddelade polisen att en man född 1999 anhållits misstänkt för mord. 

– Vad som är orsaken till anhållandet, om det är på grund av information under natten eller teknisk bevisning framgår inte nu, säger Åsa Emanuelsson. 

LÄS MER: Ung man anhållen för mord efter storbråk i Helsingborg 

På tisdagsmorgonen var polisen på plats på Drottninghög. Vid den misstänkta brottsplatsen sökte polis efter bevis. 

– Vi kommer även att vara på Drottninghög för trygghetsskapande åtgärder. Sen vill vi ha in tips, så om någon sett något är det bara att kontakta polisen på Drottninghög, säger Åsa Emanuelsson.

"Hörde sirener" 

Robin Sjöberg bor i närheten av den misstänkta brottsplatsen. Han berättar att han inte såg händelsen – men han uppfattade att något hänt. 

– Jag satt och spelade lite tv-spel med min bror på kvällen och hade fönstret öppet lite, säger han och fortsätter: 

– Runt halv nio-nio kanske, så hörde jag sirener från ett par olika bilar och jag trodde att de bara var på väg igenom området eller att de var på väg någon annanstans men sen tystades de ner och det lät som de började komma närmre, så tystades det ner.

Här plockar polisen upp något från platsen. Foto: Lars-Olof Strömberg

"Känner mig inte som någon måltavla" 

Polisen har inte velat gå ut med information om de inblandade personerna – om personerna var kända av polisen sedan tidigare eller inte. 

– För min egen del så känner jag mig inte otrygg. Eftersom jag inte känner mig som någon måltavla eller något sånt, säger Robin Sjögren. 

Polisen finkammar området med hund. Bland annat söker man vid bostäder. Foto: Lars-Olof Strömberg

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!