Öresundsbron stängdes efter strömavbrott

Publicerad

Öresundsbron stängdes under tisdagen av. 

Ett strömavbrott i Malmö gjorde att man inte kunde hålla öppet.

Vid 11.20 öppnades bron igen. 

Vid 10.50 på tisdagen stängdes Öresundsbron av i båda riktningarna, meddelar Öresundsbron på sin hemsida. 

Ett teknisk problem orsakat av ett strömavbrott gjorde att bron inte kunde hållas öppen för trafik. 

– Det verkar vara ett strömavbrott på den svenska sida, säger Sanna Holmqvist.

Strömavbrottet pågick under cirka 20 minuter. Under den tiden arbetade man för att hämta ström från Danmark.

– Vi har även möjlighet att ta ström från den danska sidan. Nu håller vi på att kolla om om vi kan koppla upp mot Danmark, sa Sanna Holmqvist i samband med strömavbrottet. 

Öresundsbron var stängd för både bil- och tågtrafik.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag