Öresundsbron stängdes av efter olycka. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Ludvig Thunman
Öresundsbron stängdes av efter olycka. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Ludvig Thunman

Öresundsbron stängd efter olycka i tunneln

Publicerad

Under en dryg timme var Öresundsbron stängd för trafik i riktning mot Sverige efter en olycka i tunneln.

En person klämdes fast i samband med olyckan och fick föras med ambulans till Rigshospitalet.

– Vi kunde se på övervakningsbilder att en bil plötsligt stod på tvärs i tunneln, säger vakthavande befäl vid polisen i Köpenhamn till nyhetsbyrån Ritzau enligt tidningen BT.

Larmet om olyckan kom 19.44 på torsdagskvällen.

Olyckan inträffade på den danska sidan i riktning mot Sverige.

Polisen i Köpenhamn uppger att totalt fyra bilar var inblandade. I samband med kraschen klämdes en person fast i ett av fordonen, men uppges ha varit vid medvetandet när räddningspersonalen anlände.

Personen fördes sedan till Rigshospitalet i Köpenhamn för vård, uppger BT.

Fyra bilar i olyckan

Olyckan har inträffade på den danska sidan i tunneln i rikting mot Sverige.

Polis, ambulans och brandkår har skickades till platsen. Även svensk polis från Malmö dirigerades till olyckan.

– Vi har skickat patruller dit enligt den rutin vi har vid händelser på Öresundsbron, säger Jimmy Modin, informatör vid polisens ledningscentral region syd.

Långa köer mot Sverige

Orsaken till olyckan är oklar.

Enligt BT är det kö till följd av olyckan.

Vid 21.15-tiden kunde bron åter öppna för trafik.

 

Helena Sjögren
Helena Sjögren
Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag