Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Öresundsbron öppen igen efter tekniskt fel

Klipprubrik Dagens toppnyheter – inrikes
Det har bildats långa köer på platsen.Foto: MIKAEL NILSSON
Betalstationerna är helt stängda.Foto: MIKAEL NILSSON
Foto: MIKAEL NILSSON

Öresundsbron var under onsdagskvällen stängd under drygt två timmar efter ett tekniskt fel. 

Nu kan tåg och bilar köra igen men Öresundsbron har fortfarande inte kontroll över sina övervakningskameror.

– Vi tänker att vi ska sätta ut ronderande personal i stället tills det är löst, säger Helene Rosdahl, presstalesperson vid Öresundsbron.

Bron fick stängas vid 18.30-tiden efter att ett tekniskt problem uppstått, vilket Sydsvenskan var först med att berätta.

– Vi har tekniska problem som gör att vi inte kan stänga förbindelsen vid till exempel en trafikolycka, då kan vi inte ha öppet, säger Britt Bjerregaard, presstalesperson vid Öresundsbron.

Tekniker skickades ut för att få bukt med problemet. En förväntad prognos för när bron skulle vara öppnad igen sattes till klockan 20 på onsdagskvällen. 

– De håller på att arbeta med felet just nu. Tyvärr kan jag inte meddela en exakt tid, vi har satt en ungefärlig tid, säger Britt Bjerregaard.

Bron ska öppnas igen vid 20.30 är prognosen.Foto: MIKAEL NILSSON

Polisen på plats

Till en början fick varken bilar eller tåg passera.

– Vi lät de sista bilarna passera innan vi stängde bron. Nu har vi stängt betalstationerna, säger Britt Bjerregaard.

Vid 19.40-tiden kunde tågen köra igen. Det första tåget som körde var Malmö-Köpenhamn med ordinarie avgång vid 20.13, skriver Skånetrafiken på sin hemsida. Bilarna fick dock fortfarande vänta.

Polisen var inkopplad på ärendet. De var stationerade vid trafikplats Ollebo för att leda om trafiken då det hade bildats långa köer vid bron.

– Vi leder om trafiken så att det inte ska bli trafikkaos där, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid region Syd.

Vid 20.30-tiden öppnade Öresundsbron även för bilar. Men det kvarstår fortfarande en del tekniska problem.

– Vi har ingen kameraövervakning på bron just nu på grund av felet men vi tänker att vi ska sätta ut ronderande personal i stället tills det är löst och öppna igen, säger Helene Rosdahl, presstalesperson vid Öresundsbron.