Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Onykter bröllopsgäst gick bärsärk i kalsongerna

Foto: YLWA YNGVESSON
Foto: BILDBYRÅN

Mitt i natten hörde villaägaren oväsen i trädgården, och när han tittade ut såg han en skäggig man i kalsonger och strumpor som slog sönder blomkrukor.

När villaägaren larmade polisen kunde man raskt koppla ihop den oinbjudne trädgårdsgärsen med en försvunnen och överförfriskad bröllopsdeltagare.

Nu döms den onyktre kalsongmannen i trädgården för skadegörelse, rapporterar Kristianstadsbladet.

Villaägaren i Hässleholm reagerade på ljud från trädgården mitt i natten. När han tittade ut möttes han av en man klädd i kalsonger och strumpor, i full färd med att slå sönder blomkrukor, krukor villaägaren nyligen fått i födelsedagspresent av sin mor.

Villaägaren lyfte på luren och ringde polisen.

Det visade sig snabbt att polisen var inkopplad på fallet då man redan tidigare underrättats om de pågående oegentligheterna, enligt Kristianstadsbladet.

De rediga poliserna hade dessutom kopplat ihop larmet om den kalsongklädde mannen som stökade runt i området med ett samtal från en orolig kvinna som inte kunde hitta sin sambo då denne försvunnit från en bröllopsfest ett par kilometer från villaområdet där kalsongmannen nu levde rövare.

När en patrull anlände till villaområdet noterade de att någonting kastades mot deras radiobil. En boende upplyste patrullen om att en kalsongklädd man siktats och den uppgiften ledde patrullen till ett buskage i en grannträdgård. Bakom buskarna hittades kalsongmannen liggandes på marken.

Minnesluckor

Enligt vad poliserna uppgett verkade mannen inte förstå att de var poliser, något som sammantaget med mannens bristande klädsel och tidigare uppträdande fick patrullen att fatta beslut om att låna ut en mjukisdress till mannen samt omhänderta honom enligt lagen om berusade personer.

Enligt Kristianstadsbladet ska mannen senare ha uppgett att han druckit för mycket alkohol på nämnda bröllopsfest och att han drabbats av minnesluckor. Han kunde heller inte redogöra för varför han lämnat festen eller hur han var klädd när polisen omhändertog honom.

Mannen döms nu till att betala skadestånd på 3 576 kronor för de förstörda trädgårdsinventarierna. Han döms dessutom till att betala 12 000 kronor i dagsböter och 800 kronor till brottsofferfonden, enligt Kristianstadsbladet.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!