På bussen till Sjöbo blev en 17-årig flicka sexuellt ofredad. Foto: SANNA DOLCK / KVPPå bussen till Sjöbo blev en 17-årig flicka sexuellt ofredad. Foto: SANNA DOLCK / KVP
På bussen till Sjöbo blev en 17-årig flicka sexuellt ofredad. Foto: SANNA DOLCK / KVP
Polisen misslyckades få tag i övervakningsfilmen på bussen, innan den raderades. Foto: / TT NYHETSBYRÅNPolisen misslyckades få tag i övervakningsfilmen på bussen, innan den raderades. Foto: / TT NYHETSBYRÅN
Polisen misslyckades få tag i övervakningsfilmen på bussen, innan den raderades. Foto: / TT NYHETSBYRÅN

Onanerade på bussen – utredningen läggs ned

Publicerad

En 17-årig flicka blev sexuellt ofredad på en buss på midsommarafton.

Händelsen polisanmäldes, men utredningen läggs nu ned.

Polisen misslyckades få tag på övervakningsfilmen, innan den raderades, skriver Skånska Dagbladet.

På midsommaraftonsnatten tidigare i år onanerade en man framför en 17-årig flicka, på en buss på väg till Sjöbo. Mannen, som var i 35-årsåldern, satte sig intill 17-åringen, lutade sig mot henne och började onanera synligt för henne. Han upphörde att onanera och gick av bussen, när en annan passagerare konfronterade honom.

Flickan kunde ge tydliga signalement på mannens utseende vid sin polisanmälan. Det ska ha rört sig om en man i åldern 30-35 med blåvit mössa, mörk jacka och blont hår som nådde till axlarna. Polisen uppmanade allmänheten att höra av sig med tips, om de kände igen beskrivningen eller själva hade råkat ut för något liknande.

Nu har utredningen lagts ned, skriver Skånska Dagbladet.

Missade övervakningsfilmen

Polisen lyckades inte att få tag på någon övervakningsfilm från brottsnatten.

– Inspelningar från bussar och tåg sparas mycket kort tid. Vi försöker fånga det så fort som möjligt, säger Andreas Hermann, till tidningen.

För att hinna få tag på materialet hade de behövt kräva ut det inom 72 timmar, något som polisen misslyckades med. Varför de inte fick tag på övervakningsfilmen är ännu oklart.

Utredningen läggs ned

De signalement som 17-åringen kunde ge ledde inte heller någon vart. Däremot kunde ett vittne från bussen bekräfta flickans historia.

Nu har inte polisen fler spår att gå på, därmed läggs utredningen ned, skriver Skånskan.

Relaterade ämnen
Elvira Lagerström Dyrssen
Elvira Lagerström Dyrssen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag