All tågtrafik är inställd mellan Hässleholms station (bilden) och Markaryd. Foto: LASSE SVENSSON
All tågtrafik är inställd mellan Hässleholms station (bilden) och Markaryd. Foto: LASSE SVENSSON

Omfattande fel skapar tågkaos i södra Sverige

Publicerad

Det råder just nu stora störningar i all tågtrafik i södra Sverige. 

Enstaka fjärrtåg kan komma att köra med mycket begränsad hastighet, men all tågtrafik är inställd mellan Hässleholm och Markaryd, skriver Trafikverket i ett pressutskick.

Samtliga Öresundståg som ska söderut kommer att vända i Alvesta, och norrgående Öresundståg vänder i Lund. Pågatåg på Skånebanan vänder i Perstorp, och tågen på Blekinges kustbana vänder i Kristianstad. Alla norrgående Pågatåg på stambanan vänder i Eslöv.

Reparatörer på plats

Orsaken till trafikstörningarna är ett omfattande fel i en omformarstation i Hässleholm. Reparatörer ska vara på plats, och en prognos lämnas vid halv sextiden.

Bussar kommer bara att kunna ersätta trafiken till viss del, och Trafikverket uppmanar därför de resenärer som har möjlighet att välja ett annat färdsätt.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag