Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ombyggnad av Stadshallen kostar över 200 miljoner

Taket för vad stadshallen ska få kosta har klubbats.Foto: Thobias Ligneman / Lunds kommun

Kostanden för ombyggnaden av Stadshallen i Lund har rusat i höjden.

Nu har politikerna klubbat ett tak för vad det får kosta, skriver Sydsvenskan.

För två år sedan stängdes Stadshallen för ombyggnation och renovering. Snart stod det klart att de avsatta 155 miljoner kronorna inte skulle räcka. 

Under veckan hoppade dessutom arkitektfirman White av hela projektet, eftersom de anser att renoveringen riskerar att förstöra det unika med Stadshallen.

På torsdagen stod två förslag stod mot varandra i fullmäktige: Att hålla fast vid det planerade projektet, till den nya beräknade kostnaden 204 miljoner kronor. Eller en nedbantad ombyggnad till en kostnad av 191 miljoner. 

Dyraste alternativet fick majoritet

Till en början kom ytterligare en fråga att avgöras. Fi:s Annika Nilsson krävde att hela förslaget skulle omarbetas, då funktionshindersrådet haft invändningar mot hur ombyggnaden riskerar att stänga ute personer med funktionsnedsättningar. Inget annat parti biföll hennes begäran. 

I stället klubbades det dyrare alternativet. M, SD, KD och Förnyalund röstade på det billigare alternativet. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!